EUROLYGA 2023

Ant Lietuvos jaunimo dviračių plento rinktinės slenksčio – jaunuolis iš Izraelio

Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF), vos paskelbusi apie tarptautinį talentų paieškos projektą, jau sulaukė pirmojo perspektyvaus dviratininko. Į projektų organizatorių kvietimą atsiliepė šiuo metu Belgijoje gyvenantis Itai Oshri iš Izraelio. Lietuvos pilietybę turintis 18-metis dviratininkas Lietuvos treneriams paliko gerą įspūdį ir kitais metais gali papildyti Lietuvos jaunimo (iki 23 metų) vaikinų plento rinktinę.

 Itai Oshri <br> LDSF nuotr.
 Itai Oshri <br> LDSF nuotr.
 Itai Oshri <br> LDSF nuotr.
 Itai Oshri <br> LDSF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 5:19 PM

I.Oshri, pernai atstovavęs Belgijos komandai „Isorex CT“, greitai priėmė sprendimą atvykti į Lietuvą ir jau gruodžio 16-18 dienomis dalyvavo Lietuvos elito, jaunimo ir jaunių stovykloje Panevėžyje.

„Buvo labai smagu dalyvauti stovykloje kartu su geriausiais Lietuvos dviratininkais, iš kurių galiu daug ko išmokti. Tikiuosi prisijungti prie jų ir ateityje. Treke neturėjau jokios patirties, o šioje stovykloje gavau nemažai pamokų. Dmitrijus Leopoldas – vienas geriausių trenerių, kuriuos man teko sutikti. Jis daug ko išmokė, – sakė I.Oshri, kurio seneliai yra kilę iš Lietuvos. – Nesu geriausios sportinės formos, nes tik pradedu rengtis naujam sezonui. Tikiuosi gerų rezultatų kitais metais savo amžiaus grupėje, o mano didžiausias siekis – patekti į Lietuvos rinktinę. Bet jeigu kitąmet ir neatrinks į ją, nebus tragedija, nes turėsiu kitų šansų. Man būtų didelė garbė atstovauti Lietuvai.“

I.Oshri Lietuvos vyrų ir jaunimo dviračių plento rinktinių treneriui Gediminui Bagdonui paliko gerą įspūdį. „Jis meistriškumu nenusileidžia mūsų rinktinės nariams, trykšta noru toliau tobulėti, labai nori patekti į jaunimo rinktinę bei joje pasiekti kuo geresnių rezultatų.

Aš matau jį kaip kalnų dviratininką, kurio mes neturime. Jo svoris – tik 56 kg. Labai norisi jį išbandyti kalnuose, – pažymėjo G.Bagdonas. – Žinoma, Itai dar labai jaunas, bet tikrai perspektyvus. Planuojame išbandyti jį per treniruočių stovyklą kitų metų pradžioje – įvertinsime, kaip jis važiuoja tiek kalnuose, tiek lygumose.“

I.Oshri planavo dalyvauti šių metų Lietuvos dviračių plento čempionate, bet atvykti į varžybas jam sutrukdė ribojimai dėl COVID-19 pandemijos.

Kandidatu į Lietuvos jaunimo rinktinę tapęs I.Oshri ragina ir kitus lietuvių kilmės dviratininkus, kurie norėtų atstovauti Lietuvai, atsiliepti į LDSF kvietimą. „Užplūdo smagios emocijos. Tikrai rekomenduoju pasinaudoti galimybe užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius. Tikiuosi, kad šis projektas bus naudingas tiek dviratininkams, tiek federacijai“, – pažymėjo jaunasis dviratininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.