EUROLYGA 2023

Gintaras Nenartavičius. Naujasis sporto pinigų valdymas Lietuvoje: atimti moka, bet dalinti net nesirengia

Atrodo, Lietuvos vyrų rankinio rinktinė vis dėlto pajėgs nuvykti į Europos čempionato finalinį etapą, kuris 2022 metų sausį vyks Vengrijoje ir Slovakijoje.

Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 22, 2021, 12:21 PM

Europos rankinio elite lietuvių nebuvo 24 metus, bet galėjo nebūti ir toliau, tik ne dėl sportinių priežasčių, o dėl Lietuvos sporto finansavimo absurdiškumo.

Jau beveik į neviltį puolusiai Lietuvos rankinio federacijai (LRF) pagalbos ranką ištiesė lažybų bendrovė „7bet“, kuri sutiko tapti vyrų komandos rėmėja ir finansuoti pasirengimą čempionatui.

Prieš tai LRF paskelbė atvirą laišką ir paprašė pagalbos, bet už sportą atsakingas švietimo, mokslo ir sporto viceministras L.Obcarskas pirmiausia išsityčiojo iš rankininkų dėl nemokėjimo planuoti, o paskui atkirto, kad neduos nė euro.

„Skirti valstybės finansavimą ne pagal kriterijus, o pagal prašymą reaguojant į atsiradusį poreikį galimybės nėra. Federacijos turi planuoti savo biudžetus iš anksto ir deramai valdyti resursus.

Kylančias problemas reikia identifikuoti laiku. Savalaikė tiesioginė komunikacija veikia kur kas efektyviau nei faktų konstatavimas finansinių metų pabaigoje“, – šiais žodžiais L.Obcarskas pademonstravo, kad biurokratinio atsimušinėjimo meną jau yra įvaldęs.

LRF beliko muštis į krūtinę ir prisiimti kaltę, kad rankininkai pridarė papildomų išlaidų, nes laimėjo atrankos varžybas. Būtų nelaimėję, nereikėtų ir dalyvauti Europos čempionate.

Gerai, kad lietuviai neminimi tarp pretendentų į medalius, nes jei reikėtų mokėti premiją, ministerija vėl turėtų kurti atsirašinėjimo raštus.

Žodžiu, šioje situacijoje ministerija akivaizdžiai parodė, kur veda dabartinių valdančiųjų sporto politika.

Seimo dauguma visas jėgas metė į tai, kad pakeistų Loterijų įstatymą ir atimtų iš sporto tiesioginę loterijų bendrovės „Olifėja“ paramą.

Dabar ji keliaus į biudžetą, o rankininkų situacija akivaizdžiai parodo, kad iš ten sportininkai greičiau gaus špygą, o ne pinigų deramai pasirengti atstovauti Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.