EUROLYGA 2023

Baltarusijos valdžia grūmoja – neatleis, kad vietoj šalies himno buvo grojama Palau salyno muzika

Baltarusijos sporto valdžia ir oficialūs valstybės asmenys reikalauja net ir politinio sprendimo dėl Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) Helsinkio „Jokerit“ ekipos išsišokimo. Mat į Suomijos sostinę žaisti čempionato mačą atvykusi Minsko „Dinamo“ prieš rungtynes neišgirdo Baltarusijos valstybinio himno. Vietoj jo buvo grojamas Palau salyno himnas.

Minsko „Dinamo“ ledo ritulininkai.<br> AFP.Scanpix.com nuotr.
Minsko „Dinamo“ ledo ritulininkai.<br> AFP.Scanpix.com nuotr.
A. Lukašenka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-12-24 11:23, atnaujinta 2021-12-24 11:25

Pagal varžybų tradiciją ir nuostatas, prieš rungtynes yra grojami vienos ir kitos valstybės himnai.

Tačiau šįkart baltarusiai vietoj savo šalies himno išgirdo visiškai kitą muziką. Pasirodo, baltarusių ledo ritulininkai išklausė dar palyginus jaunos valstybės – Palau Respublikos, salyno, esančio Ramiajame vandenyne, himną. Maža to – šį himną atliko Slovėnijos nacionalinis orkestras.

Himno atlikimo metu baltarusių ledo ritulininkai stovėjo nieko nesuprasdami bei bandydami kūnu rodyti, jog „nesutinka su muzika“, o legionieriams buvo visiškai neįdomu, kas per himnas.

Minsko ekipa ir Baltarusijos valdžia pareikalavo išsiaiškinti KHL, kodėl įvyko toks valstybės pažeminimas. Kalbama, kad Baltarusija imsis priemonių prieš klubą, neleis jam atvykti į Minską.

Jau aišku, kad KHL stvarstys nesusipratimą

„KHL rungtynėse dalyvaujančių šalių himnų neatlikimas yra taisyklių 1 punkto pažeidimas. Lyga išsamiai išnagrinės šią situaciją ir priims sprendimą pagal KHL drausminius nuostatus“, – pranešė lygos spaudos tarnyba.

Suomijos klubas vėliau atsiprašė Minsko komandos, pažymėdamas, kad incidentas buvo susijęs tik su techninėmis problemomis ir jokių politinių sąmokslų nebuvo.

Dar prieš šią dvikovą buvo pranešta, kad rungtynių metu „Jokerit“ sirgaliai surengs akciją kaip solidarumo gestą su tais Baltarusijos žmonėmis, kurių balsai „pavogti“, o valdžioje ir toliau sėdi autokratinis diktatorius Aliaksandras Lukašenka.

Praėjusiais metais Helsinkio klubas atsisakė vykti į Minską, protestuodamas prieš suklastotus Baltarusijos prezidento rinkimus ir negailestingą susidorojimą su protestuotojais, kurie reikalavo anuliuoti padirbtus rinkimus ir pasitraukti iš valdžios A.Lukašenką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.