EUROLYGA 2023

A. Lukašenka į Rusiją atsivežė sūnų ir su V. Putinu vėl pažaidė ledo ritulį – „Baltoji“ komanda laimėjo, o trijulė pelnė daugiausia įvarčių

Į Rusiją pasikalbėti apie Baltarusijos ateitį pas prezidentą Vladimirą Putiną atvykęs autoritarinis diktatorius Aliaksandras Lukašenka nepraleido progos eilinį kartą sužaisti abiejų mėgstamą ledo ritulį. Maža to – A.Lukašenka į kompaniją pasiėmė jau paaugusį savo nesantuokinį sūnų Nikolajų. Tiek V.Putinas, tiek A.Lukašenka ir jo sūnus žaidė vienoje – „Baltųjų“ – komandoje, o ši sutriuškino varžovus „Raudonuosius“ net 18:7. Tiesa, varžovų pusėje žaidė abiejų šalių saugumo darbuotojai.

 Rusijos prezidentas V. Putinas ir Baltarusijos diktatorius A.Lukašenka.
 Rusijos prezidentas V. Putinas ir Baltarusijos diktatorius A.Lukašenka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 29, 2021, 9:40 PM, atnaujinta Dec 29, 2021, 10:09 PM

Susitikimas ir pokalbiai tarp V.Putino ir A.Lukešenkos vyko nuo antradienio vakaro Sankt Peterburge, o trečiadienį į derybas Baltarusijos prezidentą V. Putinas pasiimti atvyko pats, vairuodamas „Mercedes Benz“ visureigį.

O jau vakare abu šalies vadovai nuvyko į šalia Sankt Peterburgo esantį federalinės reikšmės kaimą šalia Suomijos įlankos – Strelnia, kur žaidė ledo ritulį.

Ir kaip dažniausiai, politikai buvo pagrindiniais mačo herojais. Kovojo „Baltųjų“ ir „Raudonųjų“ komandos, o „baltiesiems“ jau 3 mačo minutę įvartį pelnė ir ekipą išvedė V.Putinas. Jau praėjus kelioms minutėms rezultatą padvigubino ir A.Lukašenka.

Rusijos prezidentas žaidė vilkėdamas marškinėlius su 11 numeriu, o A.Lukašenka – su pirmuoju. Iš viso V.Putinas įmušė 7 įvarčius, A.Lukašenka – 2, o jo sūnus Nikolajus – 4. Tad V.Putinas įveikė Lukašenkų tandemą, tačiau visi jie trys „Baltieji“ nugalėjo 18:7.

Rungtynėse taip pat žaidė Rusijos Dūmos deputatas olimpinis čempionas ledo ritulininkas Viačeslavas Fetisovas, generalinis Rusijos ledo ritulio rinktinės direktorius Ilja Kovalčiukas, V.Putino mėgstamos „Naktinės lygos“ direktorius Aleksejus Kasatonovas, taip pat Rusijos ir Baltarusijos saugumo tarnybos darbuotojai.

Tikinama, kad visus ledo ritulio rungtynių dalyvius prieš tai kelias dienas karantinavo ir darė jiems tyrimus.

A.Lukašenka Rusijoje viešėjo dvi dienas. Jis dalyvavo neformaliame valstybės vadovų susitikime – Nepriklausomų Valstybių Sandraugos aptarime ir asmeniniuose pokalbiuose su V.Putinu. Tiek Rusijos, tiek ir Baltarusijos vadovai sutarė dėl lėktuvų gamybos, vasario-kovo mėnesį vyksiančių karinių pratybų Baltarusijoje ir vieningos šalies kūrimo.

Neoficialiai kalbėta, kad buvo paliesti ir nelegalių migrantų bei Ukrainos klausimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?