EUROLYGA 2023

Buvęs R. Meilutytės treneris prieštarauja translyčių dalyvavimui NCAA varžybose: „Tai yra išpuolis prieš moterų sportą“

Buvęs Rūtos Meilutytės plaukimo treneris Dave'as Salo pasibaisėjo NCAA sprendimu leisti translytei sportininkei Lia Thomas plaukti kartu su moterimis.

 Buvęs R. Meilutytės treneris prieštarauja translyčių dalyvavimui NCAA varžybose: „Tai yra išpuolis prieš moterų sportą“.<br> Twitter nuotr.
 Buvęs R. Meilutytės treneris prieštarauja translyčių dalyvavimui NCAA varžybose: „Tai yra išpuolis prieš moterų sportą“.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 30, 2021, 9:02 PM

22-ejų Lia Thomas, atstovaujanti Pensilvanijos universitetui, dar prieš trejus metus varžėsi su vyrais. Prieš kelis metus L.Thomas pakeitė lytį, o šiame NCAA sezone jau varžosi su moterims 200 ir 500 m plaukim laisvu stiliumi rungtyje.

„Tai yra išpuolis prieš moterų sportą, jaukiantis visus pastarųjų 30-ies metų pasiekimus. Manau, kad tai labai nesąžininga. NCAA ir Tarptautinis olimpinis komitetas turi atkreipti į tai dėmesį ir rimčiau išnagrinėti šį klausimą“, – piktinosi amerikietis D.Salo.

Pastarasis 2018-2019 m. Los Andžele treniravo R.Meilutyte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.