EUROLYGA 2023

Lietuvos sporto savaitė: „Žalgirio“ prastovos, rankininkų nesėkmė Latvijoje ir geriausiųjų pagerbimas

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai praleido antrą iš eilės Eurolygos turą, Lietuvos vyrų rankinio rinktinė nesugebėjo laimėti Rygoje vykusio turnyro, Akvilė Paražinskaitė iškovojo pirmąjį titulą teniso profesionalių turnyruose, dešimt lietuvių ekipažų startavo Dakaro ralyje, o sporto šakų federacijos skelbė 2021-ųjų geriausius sportininkus.

Kauno „Žalgiris“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Hugo Videmont'as.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
Hugo Videmont'as.<br>fkzalgiris.lt nuotr.
A. Gelažninkas.<br> „Orion Dakarteam“ nuotr.
A. Gelažninkas.<br> „Orion Dakarteam“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 3, 2022, 9:36 AM

Tai buvo įdomiausi naujametinės savaitės Lietuvos sporto įvykiai.

Svarbiausi savaitės įvykiai

Gruodžio 28 d. Baltijos moterų krepšinio lygos lyderių rungtynėse Vilniaus „Kibirkštis“ išvykoje pralaimėjo Rygos TTT 54:64. Turnyre pirmauja Vilniaus „Kibirkštis“ (11 perg. ir 1 pral.), TTT (10 ir 0), Klaipėdos „Neptūnas“ (9 ir 1) ir „Liepāja“ (8 ir 3).

Gruodžio 28 d. Rezultatyviausias Lietuvos futbolo A lygos žaidėjas prancūzas Hugo Videmont‘as, atsisakęs pratęsti sutartį su Vilniaus „Žalgiriu“, perėjo į praėjusį sezoną Kazachstano lygoje šeštąją vietą užėmusį „Aktobe“ klubą. H.Videmont‘as žaidė „Žalgiryje“ nuo 2019 m. vasaros, dukart tapo Lietuvos čempionu ir buvo rezultatyviausias 2020 ir 2021 m. šalies pirmenybių futbolininkas.

Gruodžio 28 d. Geriausiais 2021 metų Lietuvos lengvaatlečiais išrinkti ieties metikė Liveta Jasiūnaitė ir disko metikas Andrius Gudžius, geriausiu jaunu lengvaatlečiu – disko metikas Mykolas Alekna.

Gruodžio 29 d. Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Rygos savivaldybės taurės turnyre užėmė trečiąją vietą. Lietuviai pusfinalyje pralaimėjo Latvijai 34:35 (po baudinių), rungtynėse dėl trečiosios vietos nugalėjo Latvijos antrąją rinktinę 45:24. Turnyro finale Latvija nugalėjo Estiją 27:22.

Gruodžio 30 d. Krepšinio Eurolygos vadovybė nukėlė Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynes. „Žalgiris“ nuskrido į Atėnus, bet „Panathinaikos“ negalėjo žaisti, nes keli krepšininkai užsikrėtė COVID-19. Du turus iš eilės nežaidęs „Žalgiris“ laimėjo 3 iš 16 rungtynių ir užima paskutinę 18-ąją vietą. „Panathinaikos“ laimėjo 4 kartus ir yra priešpaskutinis. Turnyre pirmauja „Barcelona“ (15 pergalių per 18 rungtynių).

Gruodžio 30 d. Geriausiais 2021 metų Lietuvos boksininkais išrinkti Edgaras Skurdelis ir Gabrielė Stonkutė, geriausiu treneriu – Vidas Bružas.

Gruodžio 31 d. Geriausiais 2021 metų Lietuvos rankininkais išrinkti Audinga Kniubaitė (antrąjį kartą) ir Aidenas Malašinskas (ketvirtąjį kartą).

Gruodžio 31 d. Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas nutraukė sutartį su slovėnu Zoranu Dragičiumi, kuris į komandą atvyko spalio pabaigoje ir žaidė 13 rungtynių.

Sausio 1 d. Saudo Arabijoje prasidėjo Dakaro dykumų ralis, kuriame dalyvauja dešimt Lietuvos ekipažų (keturi – automobilių, vienas – motociklų, vienas – keturračių, du – bagių, vienas – sunkvežimių, vienas – klasikinių automobilių).

Sausio 1 d. Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“) dėl Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sveikatos saugumo taisyklių įtrauktas į izoliuotis turinčių krepšininkų sąrašą ir negalės žaisti iki sausio 7 d. J.Valančiūnas pelno 18,5 taško ir atkovoja 12 kamuolių, o „Pelicans“ laimėjo 13 iš 36 rungtynių ir Vakarų grupėje užima 13-ąją vietą.

Sausio 2 d. Domantas Sabonis („Indiana Pacers“) per Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) rungtynes pelnė 32 taškus, bet „Pacers“ išvykoje pralaimėjo „Cleveland Cavaliers“ 104:108. D.Sabonis pelno vidutiniškai 18,4 taško ir atkovoja 12 kamuolių, o „Pacers“ laimėjo 14 iš 37 rungtynių ir Rytų grupėje užima 13-ąją vietą.

Sausio 2 d. Lietuvos krepšinio lyga (LKL) dėl COVID-19 protrūkio Klaipėdos „Neptūno“ klube nukėlė jo rungtynes su Utenos „Juventus“. Po pirmųjų 2022 m. žaistų rungtynių, kuriose nugalėjo trys lyderiai, turnyre pirmauja Kauno „Žalgiris“ (14 perg. ir 1 pral.), Vilniaus „Rytas“ (13 ir 1), Panevėžio „Lietkabelis“ (10 ir 5), „Šiauliai“ (8 ir 5) ir „Juventus“ (8 ir 6).

Sausio 2 d. Akvilė Paražinskaitė iškovojo pirmąjį „ITF Tour“ teniso turnyrų vienetų titulą. Monastire (Tunisas) vykusio turnyro finale WTA reitinge 635-ąją vietą užimanti A.Paražinskaitė nugalėjo belgę Sofią Costoulas 7:5, 6:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.