EUROLYGA 2023

COVID-19 kelia vis didesnę grėsmę Europos rankinio pirmenybėms: dėl susirgusių žaidėjų atšaukiamos kontrolinės rungtynės

Europos šalių vyrų rankinio rinktinės ruošiasi žemyno pirmenybėms, kurios numatomos sausio 13-30 dienomis Vengrijoje ir Slovakijoje. Tačiau turnyrui vis didesnę grėsmę kelia COVID-19 banga, dėl kurios kelios komandos neteko žaidėjų ir trenerių.

Lietuvos rankinio rinktinė planuoja kontrolinius mačus su Islandijos komanda,<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos rankinio rinktinė planuoja kontrolinius mačus su Islandijos komanda,<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2022, 10:15 PM, atnaujinta Jan 4, 2022, 10:23 PM

Pagal Europos rankinio federacijos (EHF) sveikatos saugumo taisykles visos komandos dar prieš atvykdamos į Vengriją ar Slovakiją privalo atlikti koronaviruso testus sausio 4, 7 ir 10 dienomis. Per Europos pirmenybes rankininkai bus tikrinami kiekvieną dieną.

EHF patikslino kai kurias sveikatos saugumo priemones. Neseniai COVID-19 užsikrėtę rankininkai galės žaisti ne anksčiau negu praėjus 14 dienų nuo tada, kai buvo gautas pirmas teigiamas koronaviruso testo rezultatas.

Tai reiškia, kad Europos pirmenybių pradžią, o gal ir visą turnyrą turės praleisti tie rankininkai, apie kurių teigiamus testus pranešta šios savaitės pradžioje.

O pranešimai vien pirmadienį ir antradienį skriejo iš kelių šalių. Danijos rinktinėje koronavirusu užsikrėtė vartininkas Jannickas Greenas, Slovėnijos – vartininkas Urbanas Lesjakas, Kroatijos – du labiausiai patyrę žaidėjai Domagojus Duvnjakas ir Luka Cindričius, Serbijos – Vladimiras Cupara, Bogdanas Radivojevičius, ispanas treneris Toni Gerona ir dar trys komandos nariai, Švedijos – vartininkas Tobiasas Thulinas, Čekijos – du žaidėjai, Juodkalnijos – trys žaidėjai ir vienas treneris, kurių pavardės nebuvo paskelbtos.

Serbijos rankinio federacija atšaukė numatytas draugiškas rungtynes su Vokietijos rinktine, o Juodkalnijos rinktinė neišvyko į turnyrą Šveicarijoje.

Šiaurės Makedonijos rankinio federacija atšaukė antrąsias draugiškas rungtynes su Izraelio rinktine. Makedonai ir izraeliečiai pirmą kartą susitiko pirmadienį ir turėjo dar kartą žaisti antradienį, tačiau Izraelio komandoje buvo nustatyti trys COVID-19 užsikrėtę asmenys.

Kaip skelbia Šiaurės Makedonijos rankinio federacija, visi antradienį atlikti makedonų žaidėjų ir komandos narių testai buvo neigiami.

Lietuvos rinktinė šios savaitės pabaigoje Hafnarfjordure turėtų žaisti dvejas draugiškas rungtynes su Islandijos komanda.

Islandai treniruočių stovyklą pradėjo pirmadienį, bet į rinktinę neatvyko trys anksčiau koronavirusu užsikrėtę rankininkai. Tikimasi, kad bent du iš jų prie komandos prisidės šią savaitę.

Be to, COVID-19 įsisuko į Islandijos rankinio federacijos būstinę. Užsikrėtė keli federacijos vadovai ir darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.