EUROLYGA 2023

Intriga prieš antrąją Lietuvos tinklinio sezono pusę – ar lyderiai išsaugos pozicijas?

Savaitgalį po šventinės pertraukos sugrįš TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatai. Praėjusių metų pabaigoje įpusėjo reguliarusis sezonas, o vyrų klubai dar pasivaržė ir dėl LTF Didžiosios taurės.

Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Lietuvos tinklinio čempionato kovos.<br> M.Baranausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 6:44 PM, atnaujinta Jan 12, 2022, 8:01 PM

Kol Gargždų „Amber-Arlangos“ vyrai bei „Kauno-VDU“, Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ir Alytaus „Prekybos-paramos“ moterys varžosi Baltijos lygose, kitos Lietuvos ekipos reguliariajame sezone stengiasi užimti kuo aukštesnę vietą, kad atkrintamosiose varžybose išvengtų greitos akistatos su minėtomis komandomis.

Vyrų čempionate dominuoja patirtis

TOP SPORT Lietuvos vyrų čempionate pirmauja visas šešerias rungtynes laimėjusi Marijampolės „Sūduva“ (17 tšk.). Patyrusi Suvalkijos ekipa pralaimėjo tik du setus ir tai įvyko rungtynėse su artimiausiu priešininku – Kauno „RIO-Startu“ (13 tšk.).

Marijampolėje „Sūduva“ lyderių mačą laimėjo 3-2, o Kaune šeimininkai buvo pasiryžę atsirevanšuoti, tačiau dėl traumos netekę savo lyderio Jaroslavo Bogdanovičiaus, kauniečiai dar sykį turėjo pripažinti marijampoliečių pranašumą.

Toliau turnyro lentelėje rikiuojasi jaunesnės Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysos“ (5 tšk.) ir Vilniaus universiteto (1 tšk.) ekipos. Vilniečiams tai yra debiutas TOP SPORT Lietuvos vyrų aukščiausios lygos čempionate ir kol kas jie gali pasidžiaugti pirmuoju iškovotu tašku.

„Lyderiai pateisina savo vardą. Tos pačios komandos sėkmingiau pasirodė ir LTF Didžiosios taurės turnyre. Manau, kad antrajame rate tendencijos išliks panašios. Galbūt VU jaunimas antrajame rate jau bus geriau susižaidęs ir duos rimtą kovą šiauliečiams. Viršuje viskas bus įdomiau kai prie čempionato prisijungs „Amber-Arlanga“, – kalbėjo LTF viceprezidentas salės tinkliniui Andrius Gaidys.

A. Gaidys, kuris ir pats anksčiau yra rungtyniavęs „Sūduvoje“, sako, kad Marijampolės klubo stiprybė – patirtis. Komandos branduolį sudaro ne vienerius metus kartu rungtyniaujantys patyrę tinklininkai.

„Tokie žaidėjai kaip Jonas Rakickas, Olegas Čebialis turi daug patirties ir gali vesti komandą į priekį. Jie kartu su treneriais moka strategiškai pasiruošti rungtynėms ir suteikia daug naudos būdami aikštelėje“, – pabrėžė A. Gaidys.

Rezultatyviausiai čempionate žaidžia jau minėtas traumą besigydantis J. Bogdanovičius (5,48 taško per setą). Nedaug nuo jo atsilieka Linas Petravičius („Sūduva“; 5,4 tšk.). Trečias yra Audrius Kasparavičius („RIO-Startas“; 4,14 tšk.). Geriausias blokuotojas – J. Rakickas, o geriausias priėmėjas – Paulius Kochanskas („Sūduva“).

III rato kovos prasidės sekmadienį. 14 val. Šiaulių „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ namuose susitiks su „Sūduva“, o „RIO-Startas“ savo aikštėje priims VU tinklininkus.

Neįtikėtinos dramos moterų pirmenybėse

TOP SPORT Lietuvos moterų pirmenybės yra tikra puošmena tinklinio gerbėjams. Iš dešimties susitikimų net septyni baigėsi po keturių ar penkių setų kovos.

Šioje dramatiškoje karuselėje geriausiai sekasi Vilniaus „SM Tauro-VTC“ merginoms. Jos laimėjo visus keturis susitikimus ir su 10 taškų pirmauja čempionate. Du mačus vilnietės laimėjo per penkis setus, dar du – per keturis.

Antrąją vietą užima ambicinga Gargždų „Amber Volley“ (7 tšk.) ekipa, toliau rikiuojasi Vilniaus universitetas (5 tšk.), Kauno „KSM Startas-Viktorija-Svaja“ (4 tšk.) ir Kauno „Svaja-LSU“ (4 tšk.).

„Šiais metais rezultatai stebina, nes per tą laiką, kiek dirbu federacijoje, dar nesu matęs tokio čempionato, kur praktiškai visos rungtynės vyksta su penkiais setais ir sunku nuspėti nugalėtojas. Maloniai stebina Gargždų komanda, kuri yra tikrai aukštoje pozicijoje, – kalbėjo A. Gaidys. – Kažką nuspėti antroje sezono pusėje taip pat labai sunku. Vis atlieka savo namų darbus ir nori būti kuo aukščiau prieš prisijungiant Baltijos lygos ekipoms. Manau, kad ir Baltijos lygos komandoms bus nelengva prisijungus prie TOP SPORT Lietuvos čempionato.“

Rezultatyviausių žaidėjų trejetą šiuo metu sudaro Lilija Firinovič („Amber Volley“; 5,31 tšk.), Gerda Grudzinskaitė („SM Tauras-VTC“; 4,79 tšk.) ir Laura Simanavičiūtė (LSU; 4,73 tšk.).

L. Firinovič pirmauja ir blokų statistikoje, o geriausiai priimanti žaidėja yra Gabija Patkauskaitė („SM Tauras-VTC“).

II rato kovos prasidės jau šeštadienį. 16.30 val. Kaune jaunosios „KSM Starto-Viktorijos-Svajos“ tinklininkės susitiks su VU komanda, o Gargžduose įvyks intriguojanti lyderių „Amber Volley“ ir „SM Tauro-VTC“ akistata.

Įnirtingos kovos Pirmoje lygoje

TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio Pirmosios lygos kovos po švenčių sugrįžo jau šiomis dienomis. Sekmadienį pirmą nesėkmę patyrė favoritai Kelmės „Kelmės“ tinklininkai, kurie namuose 0-3 (18:25, 22:25, 16:25) pralaimėjo taip pat į aukščiausias vietas nusiteikusiai Palangos „Vakarų tinklinio“ ekipai.

Tikra drama vyko Raseiniuose, kur vietos „Lūšis Volley“ 3-2 (25:14, 23:25, 25:17, 31:33, 15:10) palaužė Panevėžio „Panevėžio agrochemijos-SC“ klubą.

Antradienį „Kelmės“ tinklininkai išvykoje 3-0 (25:14, 25:16, 25:16) įrodė pranašumą prieš Kauno „KSM Starto-TPS“ komandą.

Prasidėjus antram pirmenybių ratui, turnyro lentelės viršuje darosi ankšta. Pirmąją vietą užima „Kelmė“ (18 tšk.), antrąją – „Vakarų tinklinis“ (17 tšk.), trečiąją – Kauno „Marito“ (16 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.