EUROLYGA 2023

Lietuvos rankinio rinktinės kapitonas atskleidė pagrindinį planą kovai prieš Rusiją

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė antradienį Košičėje surengė pirmą treniruotę prieš 2022 metų Europos čempionatą.

Gerdas Babarskas.<br>LRF nuotr.
Gerdas Babarskas.<br>LRF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2022, 11:03 AM

Lietuviai čempionato kovas pradės sausio 13 dieną 19.00 val. susitikimu su Rusijos rankininkais.

Mūsų šalies rankininkai į Košicę nusprendė vykti autobusu, kadangi norėjo kuo labiau sumažinti galimybę užsikrėsti koronavirusu.

Nors kelionė truko keliolika valandų, tačiau rinktinės kapitonas Gerdas Babarskas to nesureikšmino.

„Kelionė bet kokiu atveju nebuvo paprasta. Planai buvo visai kitokie, kadangi pirminis planas buvo skristi tiesiai iš Islandijos. Kadangi nevykome į Islandiją teko ieškoti kito sprendimo. Su treneriais diskutavome, ar skristi į Budapeštą lėktuvu ir toliau iki Košicės keliauti autobusu, ar visą kelionę įveikti autobusu ir taip išvengti kontaktų su kitais žmonėmis oro uostuose, tad dėl saugumo priemonių pasirinkome pastarąjį variantą. Kelionė gal šiek tiek ir išvargino, bet viskas gerai, jau esame vietoje ir ruošiamės rungtynėms“, – kalbėjo kapitonas.

Absoliučiai visiems rinktinėms žaidėjams dalyvavimas Europos čempionate yra visiškai nauja patirtis, kadangi pastarąjį kartą tokio lygio varžybose lietuviai dalyvavo 1998 metais.

„Kol kas dar reikia pailsėti, nes kelionė truko 15 valandų. Šiek tiek poilsio jau gavome viešbutyje, numigome keletą valandų. Bet kokiu atveju priėmimas tikrai puikus, papietavome, pasidarėme testus, atlikome treniruotę, dar treniruosimės rytoj ir tikiuosi, kad tryliktai dienai būsime pasiruošę“, – apie pirmuosius įspūdžius čempionate kalbėjo G.Babarskas.

Lietuvos rinktinė į pirmąsias treniruotes rinkosi jau graudžio paskutinę savaitę, o nuo sausio 2 dienos jau treniravosi pilna sudėtimi. Iki čempionato pradžios likus vos 2 dienoms, anot G.Babarsko, žaidimas jau yra sustyguotas ir belieka jį gludinti.

„Per šias dvi dienas jau būtų sunku kažką tobulinti. Jau nuveikėme didelį darbą ir dabar reikia išvengti kažkokių traumelių bei mažinti nesusikalbėjimų gynyboje ar puolime. Taip pat turime stengtis adaptuotis aplinkoje, kaip įmanoma geriausiai“, – apie paskutinius potepius prieš čempionatą teigė kairysis pusiau kraštas.

Jau pirmosiose rungtynėse lietuviams teks susidurti su daug daugiau patirties tokiuose čempionatuose turinčia Rusijos rinktine. Norint pagalvoti apie patekimą į kitą etapą lietuviams šiame mače būtina kovoti dėl taškų.

„Varžovas išsiskiria tuo, kad yra labai fiziška ir turi labai daug didelių žaidėjų. Turėsime pasiūlyti jiems tą patį. Analizuojame jų žaidimą jau dvi savaites ir ruošiamės joms atsakingai, bet kažkokių konkrečių akcentų šiuo metu atskleisti dar negalime – viską pamatysime aikštelėje“ – apie būsimus varžovus atsiliepė G.Babarskas.

EHF jau paskyrė ir arbitrus pirmosioms Lietuvos rinktinės rungtynėms Europos čempionate. Sausio 13 dieną vyksiančiam susitikimui su Rusija teisėjaus arbitrų iš Islandijos pora – Jonas Eliassonas ir Antonas Palssonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.