EUROLYGA 2023

Užkratas nesutrukdė Lenkijos rankininkams iškovoti pirmąją pergalę Europos čempionate

Penktadienį Europos vyrų rankinio pirmenybėse įvyko tik trejos rungtynės. Jas nedideliu skirtumu, bet gana įtikinamai laimėjo Lenkijos, Vokietijos ir Islandijos rankininkai.

Lenkijos rankinio rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lenkijos rankinio rinktinė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2022, 11:24 PM

Prieš pirmąsias rungtynes smarkiai nukraujavo Lenkijos rinktinė. Prieš pat kelionę į Bratislavą buvo nustatyti du koronavirusu užsikrėtę rankininkai, kuriems teko likti namie, o trečiadienį patikrinus į Slovakijos sostinę atvykusius žaidėjus buvo gauti dar penki teigiami kovido testai.

Šie įvykiai išmušė iš vėžių Lenkijos delegacijos vadovus. Jie pradėjo svaidytis žaibais dėl, jų teigimu, netinkamo turnyro organizavimo, tačiau didžioji dalis priekaištų, regis, kilo tik dėl to, kad patys lenkai įdėmiai neperskaitė sveikatos saugumo reikalavimų.

Nepaisant slogios nuotaikos, Lenkijos rinktinė startavo pergale. Lenkai įtikinamai nugalėjo Austrijos komandą 36:31 (17:14).

Austrijos rinktinė buvo viena iš komandų, kurios į Europos pirmenybes atvyko nesužaidusios nė vienerių draugiškų rungtynių.

Vis dėlto Austrijos rankinio sąjungos generalinis sekretorius Berndas Rabenseifneris net tokiomis aplinkybėmis neprarado gero ūpo: „Užtat varžovai neturėjo progos šnipinėti ir nežino, kaip mes ruošiamės žaisti“.

Teigiamai buvo nusiteikęs ir Austrijos rinktinės treneris Alešas Pajovičius: „Per visą pasirengimo etapą neturėjome bėdų nei dėl traumų, nei dėl kovido. Žinoma, gaila, kad buvo atšauktos draugiškos rungtynės, bet mes gerai pasidarbavome per treniruotes. Esame pasiruošę Europos pirmenybėms“.

Vis dėlto pirmoji dvikova parodė, kad austrai pasiruošė nepakankamai gerai.

Kitose D grupės rungtynėse Vokietijos rinktinė nugalėjo Baltarusijos komandą 33:29 (17:18). Vokiečiai labai silpnai žaidė pirmosiomis minutėmis ir atsiliko 2:7, bet dar pirmajame kėlinyje išlygino rezultatą, o po pertraukos žaidimo gijos buvo jų rankose.

Budapešte penktadienį įvyko antrosios B grupės rungtynės. Jose nuo pirmojo kėlinio vidurio aiškiai dominavusi Islandijos rinktinė įveikė Portugalijos komandą 28:24 (14:10).

Portugalai pastaraisiais mėnesiais patyrė daugiausiai nuostolių tarp visų Europos pirmenybių dalyvių ir šiame turnyre žaidžia be kelių susižeidusių rankininkų.

1 turas

B grupė (Budapeštas)

Portugalija – Islandija 24:28 (10:14). Silva 4, Iturriza 4 / Gudjonssonas 5.

D grupė (Bratislava)

Vokietija – Baltarusija 33:29 (17:18). Hafneris 8, Schilleris 8 / Vailupavas 7, Kulešas 7.

Austrija – Lenkija 31:36 (14:17).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.