EUROLYGA 2023

Be Pekino olimpiados palikti A. Reed ir S. Ambrulevičius gerino asmeninius rekordus, tačiau Europos čempionate krito į 8-ąją poziciją Trim laipteliais aukščiau nei 2020 metais

Europos dailiojo čiuožimo čempionate Taline šeštadienį ledo šokėjai atliko laisvąją programą. Prieš ją Lietuvos pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius buvo septinti. Tačiau nepavyko nei pakilti aukščiau, nei šios pozicijos apginti: jiems atiteko 8-oji vieta.

 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 15, 2022, 2:59 PM, atnaujinta Jan 15, 2022, 6:59 PM

Nuo 2017 metų kartu šokanti pora 2019 m. Europos čempionate buvo 13-a, o 2020 metų – 11-a. Pernai žemyno čempionatas nevyko, o pasaulio pirmenybėse jie buvo 15-i.

Trumpojoje programoje dalyvavo 26 poros, o o teisę atlikti laisvąją iškovojo 24.

27-erių amerikietė A.Reed ir 29-erių S.Ambrulevičius prieš Europos pirmenybes gavo Prezidentūros žinią, kad atmestas ir antrasis šokėjos prašymas suteikti Lietuvos pilietybę.

Nepaisant to, ledo šokėjai laikosi savo ir dalyvauja Europos čempionate norėdami įrodyti, kad sprendimas dėl neįrodytų nuopelnų Lietuvai buvo klaidingas.

Trumpojoje programoje penktadienį jie surinko 74,45 balo. Tai nedaug mažiau nei jų asmeninis rekordas, pasiektas šį sezoną Zagrebe (75,81).

Trumpojoje programoje geriausiai pasirodė Europos ir pasaulio čempionai rusai Viktorija Sinicina ir Nikita Kacalapovas, kurie surinko 87,89 balo. Lietuvius dar aplenkė Rusijos, Italijos, Didžiosios Britanijos ir dvi Ispanijos poros.

Nuo 6-ąją vietą užimančių Ispanijos atstovų Saros Hurtado ir Kirilo Chaliavino lietuvius skyrė 1,38 balo.

Šeštadienį laisvojoje programoje A.Reed ir S.Ambrulevičius neišvengė klaidų, tačiau vistiek pasiekė naują asmeninį rekordą, surinkę 108,62 balo. Iki šiol jų geriausias rezultatas buvo 106,89 balo.

Bendroje sumoje Lietuvos pora surinko 183,17 balo. Tai net trimis balais daugiau nei asmeninis rekordas, pasiektas šį sezoną Zagrebe (180,15).

Tačiau tokios taškų sumos nepakako pakilti aukščiau, nes 8-oje vietoje po trumposios programos čiuožusi Rusijos pora Diana Davis ir Glebas Smolkinas pasirodė puikiai ir iš viso surinko 186,61 balo.

Tokie rezultatai reiškė, kad lietuvių išsvajotas šešetukas lieka svajone ir iškilo pavojus kristi į 8-ąją vietą.

Taip ir atsitiko: Ispanijos atstovai S.Hurtado ir K.Chaliavinas po laisvosios programos surinko 191,90 balo ir nustūmė lietuvius į 3-iąją pozciją likus penkioms geriausioms poroms.

Realių vilčių, kad nors viena jų suklups, nebuvo, tad mūsiškiams atiteko 8-oji vieta.

Europos čempionų titulą apgynę V.Sinicina ir N.Kacalapovas surinko 217,96 balo.

Antri liko kiti rusai Aleksandra Stepanova ir Ivanas Bukinas - 213, 20 balo.

Bronzą iškovojo Italijos atstovai Charlene Guignard ir Marco Fabbri, pelnę 207,97 balo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.