EUROLYGA 2023

N. Džokovičius palieka Australiją: jo laukia Serbijos prezidentas A. Vučičius

Pirmoji pasaulio raketė Novakas Džokovičius sekmadienį vakare Australijos laiku paliks šalį pralaimėjęs bylą dėl vizos panaikinimo. 34-erių serbui neleista žaisti atvirajame Australijos čempionate dėl nesiskiepijimo nuo COVID-19, nors jam iš pradžių buvo suteikta „medicininė išimtis“.

 Novakas Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Aleksandaras Vučičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Aleksandaras Vučičius.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
N.Džokovičius negins titulo Australijoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
N.Džokovičius negins titulo Australijoje.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 12:05 PM, atnaujinta Jan 16, 2022, 1:05 PM

Po Australijos federalinio teismo sprendimo serbas pranešė, kad neteiks naujos apeliacijos ir jį įvykdys palikdamas šalį.

Kaip pranešė Australijos žiniasklaida, N.Džokovičius skrenda reisu į Dubajų 22.30 val. vietos laiku.

Teniso žvaigždė grįš į tėvynę, kur jis visada sutinkamas kaip didvyris.

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius sakė, kad po teismo sprendimo kalbėjosi su Novaku Džokovičiumi ir pareiškė jam paramą.

„Pasakiau jam, kad nekantrauju sulaukti, kol jis atvyks į Serbiją, grįš į savo šalį, ten, kur jis visada laukiamas.

Kaip įmanoma 11 dienų netinkamai elgtiss su geriausiu pasauliotenisininku, o 11 dieną įteikti jam sprendimą, priimtą pirmą dieną...“ – sakė A.Vučičius.

Jis apkaltino Australijos vyriausybės teisininkus meluojant.

„Jūs matėte beprasmišką teismo procesą, kuriame kaltintojai melavo. Jie teigė, kad Serbijoje yra mažiau nei 50 procentų paskiepytų žmonių, o oficialiai šis skaičius yra 58 procentai.

Nepamirškite, kad tai didesnis skaičius nei daugelyje Europos Sąjungos šalių. Tai buvo beprasmis argumentas, bet tai įmanoma Orvelo spektakliuose“, – sakė serbas.

A.Vučičius sakė, kad Australijos sportininkai bus daug geriau sutikti Serbijoje kovo mėnesį vyksiančiame lengvosios atletikos turnyre: „mes jų neskriausime dėl rinkimų“.

„Ačiū Australijos žmonėms, nes esu tikras, kad jie myli serbus. Jie mano, kad pažemino Džokovičių, bet pažemino save. Jis gali grįžti į savo šalį ir pakelta galva žiūrėti visiems į akis“, – sakė Serbijos vadovas.

Novako Džokovičiaus byla

Gruodžio 10 d. Ši diena žymi terminą, per kurį neskiepyti žaidėjai gali prašyti medicininės išimties, kad galėtų dalyvauti Australijos atvirajame turnyre sausio 17–30 d.

Gruodžio 16 d. N.Džokovičius dalyvauja jo garbei skirtame Serbijos pašto renginyje. Teigiamas testo rezultatas gaunamas vakare. Pagal Serbijos pandemijos taisykles žmonės, kurių testas yra teigiamas ir neturi jokių sunkių simptomų, turi izoliuotis namuose 14 dienų.

Gruodžio 17 d. Monake gyvenantis N.Džokovičius be kaukės ir socialinio atsiribojimo dalyvauja jaunųjų tenisininkų apdovanojimų ceremonijoje Belgrade.

Gruodžio 18 d. N.Džokovičius fotografavosi prancūzų sporto leidiniui „L'Equipe“.

Gruodžio 22 d. N.Džokovičiui buvo atliktas dar vienas testas, kuris, anot jo, yra neigiamas.

Gruodžio 30 d. Pasak jo advokatų, N.Džokovičius gavo medicininę išimtį dalyvauti Australijos atvirajame čempionate iš Australijos teniso federacijos medicinos vadovo.

2021 m. pabaiga – 2022 m. pradžia. Socialinių tinklų filmuotoje medžiagoje matyti, kaip N.Džokovičius žaidžia teniso klube Marbeljoje, Ispanijoje.

Sausio 5 d. N.Džokovičius keliauja į Australiją, tačiau jam naikinama viza, nes serbas negali pateikti reikiamų dokumentų. Jis apskundžia sprendimą ir yra patalpintas į sulaikymo viešbutį.

Sausio 6 d. N.Džokovičiaus tėvas sako, kad jo sūnus yra įkalintas Melburne, ir lygina jį su Jėzumi spaudos konferencijoje.

Sausio 10 d. Melburno teismas patenkino N.Džokovičiaus apeliaciją ir panaikino vizos panaikinimą dėl procedūrinių klausimų. Byla nesibaigė, nes imigracijos ministras Alexas Hawke'as vis dar gali atšaukti savo vizą. N.Džokovičius treniruojasi „Australian Open“ centre.

Sausio 11 d. Pranešta, kad prašymo išduoti vizą formoje N.Džokovičius klaidingai parašė, kad 14 dienų iki skrydžio į Australiją nekeliavo.

Sausio 12 d. N.Džokovičius pripažįsta padaręs klaidą, kad susitiko su „L'Equipe“ nepaisydamas teigiamo testo, ir sakė, kad jo agentas netyčia pažymėjo neteisingą langelį prašyme išduoti vizą dėl kelionės per pastarąsias 14 dienų.

Sausio 13 d. Burai lemia, kad N.Džokovičius pirmame Australijos atvirojo čempionato rate žais su tautiečiu Miomiru Kecmanovičiumi.

Sausio 14 d. Australijos imigracijos ministras Alexas Hawke'as vėl atšaukė N.Džokovičiaus vizą, įvardindamas jį pavojingu visuomenės sveikatai ir bijodamas neramumų. N.Džokovičius per savo advokatus pateikia apeliaciją Australijos federaliniam teismui.

Sausio 16 d.. Trys teisėjai vienbalsiai nusprendė atmesti Džokovičiaus apeliaciją. N.Džokovičius išreiškia nusivylimą, bet gerbia sprendimą. Laimingasis pralaimėtojas italas Salvatore'as Caruso užima serbo vietą „Australian Open“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?