EUROLYGA 2023

Novakas Džokovičius negalės ginti „Australian Open“ titulo: serbas deportuojamas iš šalies Pakomentavo sprendimą

Serbijos tenisininkas Novakas Džokovičius sekmadienį Australijos teisme neiškovojo teisės žaisti atvirajame šalies teniso čempionate. Teismas nutarė, kad jis turi palikti Australiją.

 Novakas Džokovičius buvo atvežtas į teismą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Novakas Džokovičius buvo atvežtas į teismą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengėsi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
Novakas Džokovičius rengėsi ginti titulą.<br>AP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičiaus byla kelia aistras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Džokovičiaus byla kelia aistras.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 8:57 AM, atnaujinta Jan 16, 2022, 11:37 AM

Australijos imigracijos ministras Alexas Hawke'as panaikino jo vizą dėl atsisakymo skiepytis nuo COVID-19, bet serbas buvo padavęs apeliaciją.

Federalinio teismo trijų teisėjų kolegija sprendimą priėmė vienbalsiai. Savo motyvus jie žada paaiškinti vėliau.

34 metų N.Džokovičius patvirtino, kad traukiasi iš „Australian Open“ ir išplatino pareiškimą.

„Dabar skirsiu šiek tiek laiko pailsėti ir atsigauti, prieš pateikdamas bet kokius tolesnius komentarus.

Esu labai nusivylęs teismo sprendimu atmesti mano prašymą dėl ministro sprendimo panaikinti mano vizą, o tai reiškia, kad negaliu likti Australijoje ir dalyvauti Australijos atvirajame čempionate.

Gerbiu teismo sprendimą ir bendradarbiausiu su atitinkamomis institucijomis dėl mano išvykimo iš šalies.

Man nepatogu, kad pastarosiomis savaitėmis daugiausia dėmesio buvo skirta man, ir tikiuosi, kad dabar galėsime susitelkti ties žaidimu ir turnyru, kurį mėgstu. Žaidėjams, turnyro pareigūnams, darbuotojams, savanoriams ir sirgaliams noriu palinkėti viso ko geriausio turnyre.

Galiausiai norėčiau padėkoti savo šeimai, draugams, komandai, rėmėjams, gerbėjams ir savo kolegoms serbams už nuolatinį palaikymą. Jūs visi buvote didelis stiprybės šaltinis man.“

Bylos nagrinėjimas sekmadienį truko daugiau nei 8 valandas.

34 metų N.Džokovičius pirmąjį mačą turėjo žaisti pirmadienį vakare Australijos laiku. Jį pakeis atrankoje pralaimėjęs laimingasis žaidėjas.

N.Džokovičius ginčijo Australijos vyriausybės sprendimą atšaukti jo vizą visuomenės sveikatos sumetimais. Teniso žvaigždė nebuvo paskiepyta nuo COVID-19, kuris yra privalomas į šalį atvykstantiems užsieniečiams.

Abiejų šalių teisininkai dabar pateikė savo argumentus Australijos federalinio teismo teisėjams. Po skubaus posėdžio teisėjai kelias valandas svarstė abiejų pusių argumentus.

Mministras Alexas Hawke'as penktadienį atšaukė N.Džokovičiaus vizą, sakydamas, kad jo buvimas šalyje gali pakurstyti prieš skiepą nuotaikas.

Tačiau serbų teniso žaidėjo advokatai tvirtino, kad jo deportavimas sukeltų prieš skiepijimą nukreiptus protestus.

Australijos ministras pirmininkas Scottas Morrisonas paskelbė pareiškimą, kuriame sveikina sprendimą atmesti N.Džokovičiaus apeliaciją.

„Australijos federalinis teismas vienbalsiai nusprendė atmesti Novako Džokovičiaus prašymą dėl teisminės peržiūros, kuriuo buvo siekiama užginčyti imigracijos ministro sprendimą panaikinti jo vizą.

Šis sprendimas atšaukti buvo priimtas sveikatos, saugos ir geros tvarkos sumetimais, remiantis tuo, kad tai atitinka visuomenės interesus. Džiaugiuosi sprendimu išlaikyti tvirtas mūsų sienas ir saugoti australus.

Kaip sakiau penktadienį, australai paaukojo daug per šią pandemiją ir pagrįstai tikisi, kad tų aukų rezultatas bus apsaugotas. Per pandemiją kartu pasiekėme vieną mažiausių mirtingumo rodiklių, stipriausią ekonomiką ir didžiausią skiepijimo lygį pasaulyje. Tvirtos sienos yra pagrindinės australų gyvenimo būdo, kaip ir teisinės valstybės, pagrindas. Mūsų Vyriausybė visada tai suprato ir buvo pasirengusi priimti sprendimus ir veiksmus, būtinus mūsų sienų vientisumui apsaugoti.

Dėkoju Teismui už greitą dėmesį šioms problemoms ir visų dalyvaujančių asmenų kantrybę, kai stengėmės išspręsti šią problemą. Dabar laikas tęsti „Australian Open“ ir vasarą vėl mėgautis tenisu“, – pareiškė australas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.