EUROLYGA 2023

Pralaimėjimo slovakams priežastis įvardijęs G. Babarskas: „Panašu, kad dar nemokame susitvarkyti su įtampa“

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė pralaimėjo ir antrąsias Europos čempionato rungtynes Košicėje, tačiau komandą paguodė tai, kad išliko teorinė viltis žengti toliau.

Gerdas Babarskas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Gerdas Babarskas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-01-16 10:19, atnaujinta 2022-01-16 10:23

Mažas vilties žiburėlis sužibo po to, kai šeštadienio vėlų vakarą nuaidėjo finalinis susitikimo tarp Rusijos ir Norvegijos švilpukas, netikėtai užfiksavęs rusų pergalę 23:22.

Vis tik šansai žengti toliau yra minimalūs – pergalę prieš norvegus reikia pasiekti bent 8 įvarčių persvara bei tikėtis, kad rusai nebarstys taškų rungtynėse su Slovakija.

Lietuvos ir Norvegijos rinktinės susitiks pirmadienį 21.30 val.

Po apmaudaus pralaimėjimo Slovakijos rinktinei 26:31 mūsų komandos kapitonas Gerdas Babarskas akcentavo tai, kad lietuviai vėl nesusitvarkė su rungtynių įtampa.

„Panašu, kad dar nemokame susitvarkyti su įtampa, nemokame priešininkams duoti savo ritmo. Leidžiame jiems pasiimti iniciatyvą ir tada turime vytis varžovus, kas yra sudėtinga.

Vėl sugebame antrame kėlinyje kažkiek sugrįžti antrajame kėlinyje, bet turime išmokti vesti rungtynes nuo pradžių ir nelaukti kol priešininkas paruoš savo planą, o tada vytis juos visą susitikimą“, – kalbėjo kapitonas.

– Antrajame rungtynių kėlinyje pasivyti varžovus galbūt jau pritrūko ir jėgų?

– Tai neturėtų būti pasiteisinimas. Mes atvažiavome į Europos čempionatą ir visi degėme noru.

Taip, mes praradome 2 centro gynėjus, kas suteikė daug daugiau darbo kitiems, bet tai negali būti pasiteisinimas ir Europos čempionate žmogus negali sakyti, kad jis pavargo. Privalai sugebėti ištempti šitas tris rungtynes, o tada spėsi pailsėti.

– Problemų su progų realizacija buvo ir atrankoje. Kur gali slypėti to šaknys?

– Nemėgstu kalbėti apie realizacijas, nes tai yra individualaus žaidėjo pasirengimas. Tai yra jo individualus metimo pasirinkimas prieš vartininką, prieš gynybą ir nors negaliu to pakomentuoti, bet jų vartininkas buvo tikrai stiprus.

Atrodė, kad situacijos buvo neblogos, bet metimai nesukrito, tad tai yra labai individualus dalykas, kurį sunku komentuoti.

– Lieka rungtynės su Norvegija. Ar motyvacijos tam susitikimui užteks?

– Nesvarbu, kas nutiks, mes atvažiavome sužaisti čia 3 rungtynes ir mes norime pasirodyti kaip įmanoma geriau ir prieš norvegus.

Norime čempionatą pabaigti garbingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?