EUROLYGA 2023

S. Šaparnio taurės varžybose Vilniuje paaiškėjo pajėgiausi jaunieji šiuolaikinės penkiakovės atstovai

Vilniuje vyko Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės jaunių taurės varžybos Stasio Šaparnio prizams laimėti. Jose šeštadienį paaiškėjo pajėgiausi skirtingų amžiaus grupių jaunieji sportininkai.

 S.Šaparnio taurės varžybos.<br> LŠPF nuotr.
 S.Šaparnio taurės varžybos.<br> LŠPF nuotr.
 S.Šaparnio taurės varžybos.<br> LŠPF nuotr.
 S.Šaparnio taurės varžybos.<br> LŠPF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2022, 2:06 PM, atnaujinta Jan 16, 2022, 2:09 PM

U13 amžiaus grupėje (50 m plaukimas ir 400 m bėgimas) tarp berniukų nugalėtoju tapo Mykolas Kimbaras. Antrą vietą užėmė Jokūbas Kaveckis, trečias buvo Dovis Baltrūnas. Tarp mergaičių geriausiai pasirodė Saulė Rimkevičiūtė, antroje vietoje – Saulė Skurvydaitė, trečia – Gabrielė Ukanytė.

Nugalėtojo titulu U15 amžiaus grupėje (100 m plaukimas ir 800 bėgimas) tarp vaikinų džiaugėsi Liutauras Valeika, antras buvo Justinas Babkinas, trečias – Juras Sandanavičius. Tarp merginų sėkmingiausiai pasirodė Mėta Skirpstė, antrą vietą užėmė Meda Ramanauskaitė, trečia buvo Vakarė Plikūnaitė.

Tarp septyniolikmečiu vaikinų (200 m plaukimas, 2400 m kombinuota bėgimo/šaudymo rungtis) geriausiai pasirodė svečias iš Latvijos Kaspars Jubelis, antras buvo Danileius Jodokas, trečias – Ignas Čepulis. Merginų varžybų laimėtoja tapo kaunietė Emilija Ulinauskaitė, antrą vietą iškovojo Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė, trečią – Greta Daunoravičiūtė.

„Esu labai laiminga. Nesitikėjau. Nemaniau, kad būsiu stipriausių trejetuke, bet pasisekė tiek bėgti, tiek šaudyti. Labai džiaugiuosi“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė E.Ulinauskaitė.

Jaunoji sportininkė prisipažino, kad per kombinuotą bėgimo/šaudymo rungtį ne visuomet pavyksta susikaupti.

„Bet dažniausiai sau kartoju, kad „aš galiu“, „man pasiseks“. Taip bandau save užmotyvuoti. Žinau, kai man pavyksta tai padaryti, viskas puikiai pavyksta, – nusišypsojo E.Ulinauskaitė. – Mano ateities planai? Sportas! Su šiuolaikine penkiakove tik pradedu draugystę – tai visiškai naujas dalykas mano gyvenime. Čia atėjau iš plaukimo, todėl tai yra mano stiprioji pusė. Silpnoji pusė? Bėgimas, bet tikrai stengiuosi tobulėti“.

Įtampos netrūko devyniolikmečių (fechtavimas, 200 m plaukimas, 3000 m kombinuota bėgimo/šaudymo rungtis) varžybose. Nugalėtoju tarp vaikinų tapo Kajus Marozas, antrą vietą iškovojo Lukas Gaudiešius, trečią – pernai tarp septyniolikmečių triumfavęs Džastinas Jasiulevičius.

„Varžybų pradžia buvo labai sunki, – teigė K.Marozas. – Padariau daug klaidų fechtavime, kelias klaidas plaukime. Todėl po dviejų rungčių jaučiausi nelabai tvirtai. Tik pažiūrėjęs į rezultatus, supratau, kad nėra viskas taip blogai. Pavyko puikiai susikaupti kombinuotai bėgimo/šaudymo rungčiai“.

K.Marozas nusijuokė, paklaustas, kaip vyko tasai susikaupimas prieš lemiamą rungtį.

„Ir nebuvo lengva, – sakė jaunasis sportininkas. – Bėgimas, galbūt, nereikalauja tokio didelio psichologinio pasirengimo, bet šaudymas... Turi atbėgti ramus, tarsi be emocijų, sekti kryptuką ir daugiau nieko nematyti – tai yra sunkiausia. Kiek balų šiandien parašyčiau sau už pasirodymą? Kadangi iš savęs visada noriu daugiau, todėl šiandien parašyčiau 7 arba 8. Atvirai? Šiandien nesitikėjau tapti nugalėtoju. Į U19 amžiaus grupę su trenksmais veržiasi jaunesni sportininkai, konkurencija auga. Šiais metais mūsų amžiaus grupė yra labai stipri, todėl atsirinkti į Europos čempionatą bus neįtikėtinai sunku“.

Devyniolikmečių merginų varžybose geriausiai pasirodė Aleksandra Malasenoka iš Latvijos, antra buvo Rūta Banytė, trečia – Patricija Gudlevičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.