EUROLYGA 2023

Serbų spauda gina Novaką Džokovičių ir dreba iš pykčio: „Prasmek skradžiai, Australija“

Pirmoji pasaulio teniso raketė Novakas Džokovičius nežais pirmadienį prasidėjusiame Australijos atvirajame čempionate. Tačiau serbas vis tiek sulaukia daugiau žiniasklaidos dėmesio negu tenisininkai, kurie kovoja dėl pirmojo „Didžiojo kirčio“ titulo. Vieni N.Džokovičių užjaučia, kiti ant jo pyksta, o Serbijos žiniasklaida stoja mūru už laikytis taisyklių atsisakiusią teniso žvaigždę ir svaidosi kaltinimais Australijai.

 Serbijos žiniasklaidos apžvalga
 Serbijos žiniasklaidos apžvalga
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
 Serbijos spaudos apžvalga.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 17, 2022, 1:44 PM

Galutinai paaiškėjus, kad pasaulio teniso lyderis nesužaidęs nė vieno seto privalo išvykti iš Australijos, pirmadienį visi Serbijos dienraščiai pirmajame puslapyje išspausdino dideles N.Džokovičiaus nuotraukas.

„Nole, esi Serbijos pasididžiavimas“, – viršelyje parašė sporto dienraštis „Sportski žurnal“, šalia didelės teniso žvaigždės nuotraukos išspausdinęs aštuonias mažesnes. Šios devynios nuotraukos buvo padarytos tais metais, kuriais N.Džokovičius devynis kartus tapo Australijos čempionu. „Australija prarado čempioną, devyniskart Australijos čempionato nugalėtoją“, – paantraštėje pridūrė „Sportski žurnal“.

Serbijos tenisininkas Australijoje praleido vienuolika dienų. Vos atskridęs jis nebuvo įleistas į šalį ir kelias dienas praleido laikino sulaikymo patalpose, į kurias nukreipiami valstybinės sienos pažeidėjai.

Praėjusį pirmadienį Australijos teismas patenkino N.Džokovičiaus skundą ir panaikino draudimą atvykti į šalį. Tačiau istorija tuo nesibaigė, nes penktadienį Australijos imigracijos ministras vėl panaikino N.Džokovičiaus vizą, o sekmadienį teismas atmetė kitą sportininko skundą.

„Skelbiu savo sprendimą, nors mano širdis dreba iš pykčio. Prasmek skradžiai, Australija, ir tu ministre Hawke‘ai, ir visi jūs broliai teisėjai, prokurorai ir nežinia kas dar“, – dienos komentare rašė „Sportski žurnal“ apžvalgininkas Tomo Maričius, atskirai pažymėjęs Australijos imigracijos ministrą Alexanderį Hawke‘ą, kurio sprendimas ilgoje N.Džokovičiaus istorijoje buvo lemiamas.

„Kartu ir kiekvienas atskirai išpirksite savo nuodėmes šiame arba kitame pasaulyje, niekada neturėsite ramybės, ši nuodėmė lydės jus amžinai, o jūsų atgaila nebus išgirsta“, – tęsė T.Maričius.

„Gėda! N.Džokovičius išvytas iš šalies. Australija iki pabaigos laikėsi savo gėdingai elgdamasi su didžia asmenybe“, – rašė kitas Serbijos leidinys „Večernje novosti“.

„Farso pabaiga“, – viršelyje didelėmis raidėmis parašė „Vesti“ dienraštis.

„Baisus smūgis geriausiam pasaulio tenisininkui. Gėdingas sprendimas, Novakas deportuotas iš Australijos“, – pirmajame puslapyje rašė „Kurir“ dienraštis. „Gėda. N.Džokovičius deportuotas iš Australijos“, – panašiai viršelyje parašė kitas dienraštis „Blic“.

„Priverstinai atiduotas titulas, o gal ir pasaulio sostas“, – pirmajame puslapyje parašė „Danas“ dienraštis.

„Jei Vimbldono, „Roland Garros“ ir JAV čempionato rengėjai priims tokias pačias taisykles, kaip Australijos čempionato, o N.Džokovičius liks nepasiskiepijęs, jis negalės aplenkti Roger Federerio bei Rafaelio Nadalio ir tapti vienvaldžiu rekordininku“, – kokią galimybę gali prarasti jų tautietis, pabrėžė „Danas“.

Šiuo metu N.Džokovičius, R.Federeris ir R.Nadalis pagal iškovotus „Didžiojo kirčio“ titulus žengia koja kojon. Visi trys geriausi šio amžiaus tenisininkai svarbiausius planetos turnyrus laimėjo po 20 kartų.

„Danas“ pastebėjimas buvo pačiu laiku, nes N.Džokovičius sekmadienį sulaukė nemalonios žinios ir iš Prancūzijos. Buvusi šios šalies sporto ministrė Roxana Maracineanu užsiminė, kad Prancūzijos vyriausybė svarstys griežtesnes sveikatos saugumo priemones. Tarp jų – reikalavimą skiepytis visiems profesionalams sportininkams ir pramogų verslo atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.