EUROLYGA 2023

Lygiose vietose klydęs R. Berankis išsigelbėjo pirmajame „Australian Open“ rate ​ Antrajame etape susitiks su 6-ąja pasaulio rakete

Pergalingai savo pasirodymą prestižiniame „Australian Open“ turnyre pradėjo Ričardas Berankis (ATP-93). 31-erių lietuvis pirmajame rate 6:1, 3:6, 2:6, 6:3, 6:4 susitvarkė su ispanu Roberto Carballesu Baena (ATP-75).

 Ričardas Berankis.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Ričardas Berankis.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 7:41 AM, atnaujinta Jan 18, 2022, 2:35 PM

Sėkmingiau startavo lietuvis. R.Berankis be sustojimo atakavo ispaną ir jį vaikydamas po aikštelę laimėjo vieną game’ą po kito ir be didesnių vargų laimėjo pirmąjį setą 6:1.

Tačiau antrajame sete vaizdas pasikeitė. Lietuvis vieną kamuoliuką po kito pradėjo laidyti į tinklą arba užribį ir laisvę pajutęs R.Carballesas Baena tuo sėkmingai pasinaudojo.

Ispanas laimėjo 5 geimus paeiliui ir buvo šalia sauso seto, tačiau R.Berankis susigriebė ir rezultatą sušvelnino iki 3:5. Visgi, tai ispano nuo laimėto antrojo seto nesustabdė. Lietuvis antro seto metu turėjo net šešias progas laimėti varžovo padavimus, tačiau pasinaudojo tik viena jų.

Trečiojo seto pradžioje R.Berankis ir vėl galėjo iniciatyvą paimti į savo rankas, tačiau lietuvis nesugebėjo pasinaudoti savo proga laimėti ispano padavimus. Ko nepadarė lietuvis, tą padarė jo varžovas. R.Carballesas Baena jau sekančiame geime laimėjo geriausio Lietuvos tenisininko padavimus.

Likusio seto metus R.Berankis savo šansų išlyginti rezultatą nesulaukė, o ispanas dar kartą laimėjęs geimą padavinėjant lietuviui triumfavo trečiajame sete 6:2 ir setais išsiveržė į priekį 2:1.

Ketvirtajame sete tenisininkai sėkmingai keitėsi padavimų serijomis ir pirmasis savo progos išlaukė R.Berankis. Lietuviui pirmaujant 3:2 ir kamuoliuką padavinėjant ispanui išsiveržė į priekį 0:40, tačiau tris kartus paeiliui nepasinaudojo savo progomis perimti iniciatyvą.

Nepatenkintas lietuvis pradėjo kalbėtis su savimi ir garsiai per aikštelę sušaukė „kiek galima?“. Tokios kalbos Ričardui padėjo ir šis sugebėjęs susiimti laimėjo varžovo servą. Mačo iniciatyvą perėmęs lietuvis sėkmingai užbaigė ketvirtąjį setą, kurį laimėjo 6:3, о ispanas vis dažniau keliaudavo iki teisėjo bokštelio reikšdamas šiam priekaištus.

Lemiamame, penktajame sete vėl pirmasis progos įgyti pranašumą sulaukė R.Berankis. Jau pirmajame geime lietuvis turėjo dvi progas laimėti varžovo padavimus, tačiau ispanas nuo Ričardo atakų atsilaikė.

Visgi, per sekančią ispano seriją lietuvis savo šanso ir vėl sulaukė, tačiau šį kartą R.Berankis jo vėjais nepaleido. Likusio mačo metu lietuvis net nesuteikė ispanui galimybių pagalvoti apie išlygintą rezultatą ir laimėjęs lemiamą setą 6:4 šventė pergalę, o R.Carballesas Baena savo pasirodymą pašventino sulaužydamas raketę.

Penktojo seto mačas buvo laikinai sustabdytas. Priekinėse eilėse sėdėję trys žiūrovai nesilaikė taisyklių ir nepaisant kelių teisėjo perspėjimų toliau trukdė tenisininkams. Galiausiai paduodant kamuoliuką lietuviui teisėjas nusprendė sustabdyti mačą, kol apsauginiai pašalins žiūrovus.

Susirinkusi publika tai sutiko linksmai. Teniso mačą norėję stebėti sirgaliai pradėjo ploti, o kai kurie suimprovizavo atsisveikinimo dainą.

Mačas truko per 3 val. 40 min.

Mačo statistika:

R.Carballesas Baena – R.Berankis

Neatremti padavimai: 10 – 3

Dvigubos klaidos: 5 – 3

Pirmo padavimo tikslumas: 54 proc. (80/147) – 59 proc. (77/131)

Laimėti taškai pirmo padavimo metu: 71 proc. (57/80) – 71 proc. (55/77)

Laimėti taškai antro padavimo metu: 48 proc. (32/67) – 52 proc. (28/54)

Nubreikuoti varžovo padavimai: 57 proc. (4/7) – 33 proc. (5/15)

Laimėti taškai prie tinklo: 73 proc. (8/11) – 76 proc. (28/37)

Laimėti taškai padavinėjant varžovui: 34 proc. (45/131) – 36 proc. (53/147)

Pergalingi smūgiai: 28 – 60

Neišprovokuotos klaidos: 37 – 66

Laimėti taškai: 137 – 141

Patekimas į antrąjį turnyro etapą lietuviui garantavo 45 ATP reitingo taškus ir 154 tūkst. JAV dolerių čekį. Sekančiame mače lietuvis susitiks su šeštąja pasaulio rakete, rusu Andrejumi Rublevu, kuris pirmajame rate 6:3, 6:2, 6:2 įveikė Gianlucą Magerį (ATP-65).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.