EUROLYGA 2023

Norvegijos spaudai rankininkų pergalė prieš lietuvius didelio įspūdžio nepadarė

Norvegijos sporto apžvalgininkai lengviau atsikvėpė, kai jų šalies vyrų rankinio rinktinė pirmadienį laimėjo lemiamas Europos pirmenybių pirmojo etapo rungtynes su lietuviais. Vis dėlto norvegai pergale džiaugėsi santūriai.

Norvegijos spaudai rankininkų pergalė prieš lietuvius didelio įspūdžio nepadarė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Norvegijos spaudai rankininkų pergalė prieš lietuvius didelio įspūdžio nepadarė<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2022, 11:24 AM

Norvegijos rankinio bendruomenė iš šalies rinktinės tikisi Europos pirmenybių medalių. Tačiau pirmasis etapas neįkvėpė optimizmo, kad rankininkai kitą savaitgalį Budapešte užlips ant garbės pakylos.

Ypač slogios nuotaikos vyravo po šeštadienį patirto sensacingo pralaimėjimo Rusijos rinktinei. Pirmadienį iškovota pergalė prieš Lietuvos rinktinę 35:29 (16:16) pakėlė ūpą. Bet ne tiek, kad norvegai savo komandą pradėtų vadinti favorite.

TV3 televizijos ekspertas Joachimas Boldsenas savo tautiečių žaidimą pirmajame kėlinyje netgi pavadino „gėdingu“. Vis dėlto po pertraukos pamatytas vaizdas nuteikė geriau. „Gėdingas rungtynes pavertė aiškia pergale“, – po finalo sirenos parašė vienas didžiausių Norvegijos leidinių „VG“.

„Ekspertai buvo labai nepatenkinti norvegų žaidimu pirmajame kėlinyje“, – paantraštėje tvirtino kitas norvegų leidinys „Nettavisen“.

„Pirmajame kėlinyje Norvegija neparodė nieko, dėl ko būtų verta patekti į pusfinalį. Antrasis kėlinys buvo geresnis, bet ar toks žaidimas užtikrintų vietą tarp keturių stipriausių Europos pirmenybių komandų? Atsakymas – ne. Norvegijos rinktinė turi padaryti keletą pataisų, kad galėtų kitą savaitgalį kovoti dėl medalių“, – vylėsi „Nettavisen“.

Truputį šviesesnėmis spalvomis vaizdą nupiešė TV2 interneto svetainė: „Rinktinė per rungtynes su lietuviai pabudo ir yra pasiruošusi kitam etapui. Po pertraukos Norvegijos rinktinė parodė meistriškumo skirtumą“.

Po dvejų pirmųjų rungtynių Norvegijos rankinio ekspertai labiausiai kritikavo geriausių savybių neatskleidusį komandos lyderį Sanderį Sagoseną. „Man trūksta įžūlumo ir kietumo, – apie savo žaidimą kalbėjo pats S.Sagosenas. – Nepasinaudoju pusprogėmis, bet stengsiuos judėti į priekį“.

Po dvikovos su lietuviai S.Sagoseno įvertinimai buvo gerokai aukštesni. „Jis grįžo kaip komandos vedlys“, – parašė TV2 interneto svetainė. Jos ekspertai S.Sagoseno žaidimą įvertino 8 balais. Tokį patį pažymį gavo Haraldas Reinkindas.

Vis dėlto sirgaliai, kurie irgi galėjo balsuoti TV2 interneto svetainėje, galvojo truputį kitaip. Jie S.Sagosenui skyrė 7 balus, o aukščiausiai įvertino Sanderį Overjodetą (8 balai).

„Rungtynės su rusais S.Sagosenui buvo sunkios, bet per mačą su lietuviais jis dalyvavo beveik visose komandos atakose“, – lyderį už pastangas pagyrė „Nettavisen“.

Nors pirmadienį rungtynių su lietuviais antrajame kėlinyje norvegai žaidė užtikrintai, jie supranta, kad kovojant su stipresnėmis komandomis tokio žaidimo neužteks. „Gerai, kad šiandien laimėjome, bet privalome kitame etape žaisti dar geriau“, – tvirtino S.Sagosenas.

Antrajame etape Norvegijos rinktinės varžovės bus Ispanijos, Švedijos, Vokietijos ir Lenkijos komandos. Toje pačioje grupėje taip pat žais norvegus įveikę ir antrąjį etapą su dviem taškais pradėsiantys rusai. Šešios komandos kovos dėl dviejų kelialapių į pusfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.