EUROLYGA 2023

Legendinės kovos įkvėpti Jamaikos bobslėjininkai pasirinko netikėtą taktiką: vaizdas treniruotėje nustebino

Po 24-erių metų pertraukos, žiemos olimpinėse žaidynėse varžysis Jamaikos bobslėjaus keturvietės ledrogės komanda.

 N. Turgottas ir S. Stephensas <br> N.Turgotto asmeninė nuotr.
 N. Turgottas ir S. Stephensas <br> N.Turgotto asmeninė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2022, 7:50 PM

Netikėtas jamaikiečių patekimas priminė 1998 metų istoriją, kai jamaikiečius įkvėpė „Disney“ filmas „gero vėjo“, kuriame Jamaikos keturviečių ledrogių komanda įveikė visus sunkumus ir nepaisydami karšto klimato pateko į olimpines žaidynes.

Komandos pilotas, Shanwayne’as Stephensas teigia, kad sportininkams teko susidurti su kur kas daugiau problemų, nei karštas oras.

„Dėl pasaulyje esančios pandemijos niekam nebuvo lengva treniruotis. Mums teko mano kieme įrengėme iš medžio pagamintą sporto salę, o iš kibirų ir panašių dalykų pagaminome cementinius svarmenis“, – su Insider portalu išgyvenimais dalijosi S.Stephensas.

Piterbore, Anglijoje gyvenantis jamaikietis teigia, kad įvairių apribojimų metu rado išradinga būdą, leidžianti komandai sportuoti.

S.Stephenas kartu su komandos draugu Nimroy’u Turgottu Piterboro gatvėmis stumdė „Mini Cooperį“.

„Bobslėjuje, tu turi stumti ledroges, kurios sveria nuo 170 iki 225 kg. Tai yra iš tiesų daug ir mes turime su jomis trumpą distanciją įveikti kuo greičiau. Tad, galvojant apie treniravimosi paskirtį, atkartojome gana tikslią varžybų dalį“, – neįprastais treniravimosi momentais dalinosi Jamaikos pilotas.

N.Turgottas į Angliją iš Jamaikos atvyko vien dėl to, kad galėtų kartu treniruotis su komandos pilotu. Sportininkas sako norintis įrodyti, jog ir šalys, esančios karštame klimate gali pasiekti gerų rezultatu žiemos sporte.

„Norime pasauliui parodyti, jog ir Jamaika gali varžytis žiemos sporte nepaisant to, jog esame nuostabi sala Karibuose. Norime pasauliui parodyti, ką mes sugebame“, – kalbėjo N.Turgottas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.