EUROLYGA 2023

Lietuvos rankininkai sužinojo savo varžovus kelyje į 2023 metų pasaulio čempionatą

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė sužinojo varžovus atrankoje į 2023 metų pasaulio čempionatą Lenkijoje ir Švedijoje.

A.Malašinskas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Malašinskas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2022, 5:12 PM

Norėdama prasibrauti tarp 32 planetos komandų Lietuvos rinktinė iš pradžių turės įveikti Izraelio barjerą, o vėliau lauktų Vengrijos iššūkis.

Su Izraelio rankininkais lietuviai susitiko atrankoje į 2022 metų Europos čempionatą. Namuose tuomet lietuviai varžovus įveikė 31:28, tačiau išvykoje dalį lyderių prieš svarbiausias rungtynes su Islandija ilsinusi Lietuvos rinktinė 28:34 turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Izraelio rankininkai Europos čempionate yra dalyvavę tik sykį 2002 metais Švedijoje, o pasaulio čempionate nežaidė nė karto.

Su Izraelio rinktine Lietuvos rankininkai žais namuose ir išvykoje kovo viduryje ir pagal bendrą dviejų rungtynių rezultatą viena ekipa keliaus į kitą etapą.

Izraelio komanda kelią į Pasaulio čempionatą pradėjo nuo pirmojo atrankos etapo ir grupėje aplenkusi Moldovos bei Kipro rinktines užėmė antrąją vietą. Pirmi šioje grupėje liko nė sykio nesuklupę rumunai.

Pergalės atveju lietuviai jau balandžio mėnesį bandytų žengti paskutinį žingsnį ė pasaulio čempionatą. Ten lietuviams tektų peršokti vienos iš šiuo metu vykstančio Europos čempionato šeimininkių Vengrijos rinktinės barjerą.

Šeimininkams šis Europos čempionatas nesusiklostė taip, kaip galbūt tikėjosi patys vengrai. Gausiai savų sirgalių palaikoma Vengrijos rinktinė iškovojo pergalę prieš portugalus, bet nusileido islandams ir olandams bei pasirodymą baigė jau po grupių etapo.

2021 metų pasaulio čempionate vengrai nužygiavo iki ketvirtfinalio ir ten po dramatiškos kovos nusileido Prancūzijos rinktinei.

Vienintelį kartą Pasaulio čempionate Lietuvos rinktinė dalyvavo 1997 metais ir užėmė 10 vietą.

Lietuviai šįmet po 24 metų pertraukos žengė į Europos čempionatą ir nors jame pergalių neiškovojo užėmė 21 vietą.

Iki pasaulio čempionato atrankos starto Lietuvos rankinio federacijos (LRF) laukia dar vienas iššūkis. Rinktinei turės būti surastas naujas treneris, kadangi iš savo pareigų po Europos čempionato pasitraukė lyg šiol pareigas ėjęs Mindaugas Andriuška.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.