EUROLYGA 2023

Moldovos paso atsisakęs ir Rusijoje bei Baltarusijoje žaidęs ledo ritulininkas Kazanėje užkapotas kirviu

Praėjusią savaitę viešumoje pasirodė žinutė, sukrėtusi Rusijos bei Baltarusijos ledo ritulio pasaulį. Buvęs rusų klubų, Bresto ir Baranovičių ledo ritulio komandų gynėjas Vladimiras Pajula rastas nužudytas Kazanėje. 24 metų vyro kūną nuosavame bute aptiko ledo ritulininko brolis ir sužadėtinė.

Vladimiras Pajula rastas nužudytas Kazanėje <br> hkbrest nuotr.
Vladimiras Pajula rastas nužudytas Kazanėje <br> hkbrest nuotr.
Vladimiras Pajula rastas nužudytas Kazanėje <br>playmaker24.ru nuotr. 
Vladimiras Pajula rastas nužudytas Kazanėje <br>playmaker24.ru nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-31 15:43

„Sausio 25-osios vakarą viename iš Kazanės Achmetzijanovo gatvės namo butų rastas 24 metų jaunuolio kūnas su durtinėmis žaizdomis krūtinėje, kapotomis veido ir kaklo žaizdomis“, – rašoma Tatarstano vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnybos pranešime.

Kaip aiškėja, su didžiuoju sportu prieš metus atsisveikinęs ledo ritulininkas V. Pajula ketino parduoti savo butą Kazanės gyvenamajame komplekse „Art City“ ir paprašė nuomininką atlaisvinti gyvenamąjį plotą.

Tačiau pastarasis pasipriešino ir atsisakė išsikraustyti. Konfliktas metu kalbos peraugo į muštynes ir nuomininkas nužudė savininką peiliu ir kirviu.

Tyrėjų duomenimis, 34 metų Tatarstano Pestrečinsko rajono gyventojas ne kartą smogė aukai kirviu ir dingo iš nusikaltimo vietos.

Įtariamasis nužudymu jau sulaikytas. Yra žinoma, kad jis anksčiau buvo teistas už narkotikų gabenimą. Iškelta baudžiamoji byla, pagal kurią vyrui gresia laisvės atėmimas nuo šešerių iki 15 metų.

V.Pajula gimė 1997-siais Moldovos sostinėje Kišiniove ir ledo ritulio pagrindus mokėsi vietos „Dinamo“ sporto mokykloje.

2014 metais Moldovos paso atsisakęs ir Rusijos pilietybę gavęs gynėjas atsidūrė „Neftechimik“ ekipoje, tačiau nesugebėjo su šia ekipa debiutuoti KHL lygoje.

Po to žaidėjas laimę bandė Tatarstano Nižnekamsko „Reaktor“ klube, kur sužaidė 56 rungtynes, per kurias surinko 17 taškų – pelnė įvartį bei 16 kartų atliko rezultatyvų perdavimą.

Baigęs sezoną jis 2017-siais persikėlė į už 200 km esantį Neftekamską, kur su ekipa NKHL turnyre nužygiavo iki finalo, tačiau finalo serijoje krito nuo „Diesellist“. Ledo ritulininkas per sezoną sužaidė 40 rungtynių ir surinko 17 (2+15) taškų.

Po pastarojo sezono V.Pajula paliko Rusijos ledo ritulį ir persikėlė į Baltarusiją.

Jis kovojo „Brest“ ir „Baranoviči“ klubuose, sužaidęs bendrai 42 mačus. Po 2020-ųjų sezono jis sugrįžo į Tatarstaną ir per pandemiją laiką skyręs turimo turto nuomai.

V.Pajula rengėsi vestuvėms. Tragedijos išvakarėse jie kartu su sužadėtine išsiuntė kvietimus į šventę, kuri buvo numatyta po mėnesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.