EUROLYGA 2023

Olimpietis Giedrius Titenis baigė plaukiko karjerą: dabar treniruoja jaunąją kartą

Ketverių olimpinių žaidynių dalyvis, daugkartinis Lietuvos čempionas, nacionalinis rekordininkas Giedrius Titenis baigia profesionalaus plaukiko karjerą.

G.Titenis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Titenis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Titenis.<br>LTOK nuotr.
G.Titenis.<br>LTOK nuotr.
G.Titenis.<br>K.Štreimikio (LTOK) nuotr.
G.Titenis.<br>K.Štreimikio (LTOK) nuotr.
G.Titenis.<br>ltok.lt nuotr.
G.Titenis.<br>ltok.lt nuotr.
G.Titenis.<br>T.Bauro nuotr.
G.Titenis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 3:51 PM, atnaujinta Feb 1, 2022, 4:23 PM

Naują etapą pradedantis 32-ejų anykštėnas dabar šalies sostinėje plaukimo paslapčių moko kitus ir tikisi kada nors olimpinėse žaidynėse sudalyvauti jau kaip treneris.

„Noriu labai padėkoti savo pirmajam treneriui Žilvinui Ovsiukui, be kurio nebūčiau tiek pasiekęs, o taip pat visiems, kurie padėjo ir visada mane palaikė šiame kelyje. Esu dėkingas Lietuvos plaukimo federacijai, Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui, olimpiniam sporto centrui. Kiekvieną kartą atstovauti Lietuvai man buvo didžiulė garbė. Nors baigiu sportinę karjerą, nuo baseino tikrai neatsitraukiu – treniruoju jaunąją kartą ir turiu svajonę vieną dieną olimpinėse žaidynėse išvysti startuojančius savo paties auklėtinius“, – tikisi G. Titenis.

Tarptautinėse arenose jo žvaigždė sužibo 2005 metais Italijos mieste Linjano Sabjadore surengtame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, kuriame lietuvis iškovojo bronzą, plaukdamas 200 m krūtine. Po ketverių metų jis jau lipo ant prizininkų pakylos pasaulio plaukimo čempionate Romoje.

Tokijo olimpinių žaidynių vėliavnešys Lietuvai taip pat atstovavo Pekino (2008), Londono (2012) ir Rio de Žaneiro (2016) žaidynėse. Geriausiai jam sekėsi Londone, kur 100 m plaukimo krūtine rungtyje sėkmingai pateko tarp 8 stipriausiųjų, o dvigubai ilgesnės distancijos pusfinalyje užėmė 11 vietą.

„Visos Lietuvos plaukimo bendruomenės vardu dėkoju Giedriui už jo neįkainojamą indėlį į mūsų šalies plaukimą. Jis ne tik pratęsė lietuviškąją brasistų tradiciją, bet ir įkvėpė jaunuosius sportininkus pasirinkti plaukiko kelią. Visa Lietuva galėjo sekti Giedriaus startus net keturiose olimpinėse žaidynėse – to kol kas nepavyko padaryti nė vienam mūsų šalies plaukikui.

Jo tvirtas sportinis charakteris, kryptingas darbas treniruotėse ir atkaklumas beveik du dešimtmečius siekti aukščiausių tikslų – pavyzdys kiekvienam iš mūsų. Neabejoju, kad jaunesnioji karta paseks šiuo pavyzdžiu, o Giedriui linkime kuo didžiausios sėkmės ne tik ugdant naujuosius talentus, bet ir gyvenime už baseino ribų“, – sako Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Tomas Kučinskas.

Tarp svarbiausių G. Titenio karjeros pasiekimų – 2009 metų pasaulio čempionato bronza, du Universiados (2011 m.) čempiono titulai, medaliai iš Europos plaukimo čempionatų.

„LPF apdovanojimų 2021“ metu G. Titeniui buvo įteiktas specialus LPF prezidento apdovanojimas.

2014 metais plaukikas buvo apdovanotas Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

GERIAUSI ASMENINIAI REZULTATAI

50 m baseinas

50 m krūtine – 27,20 sek. (2015 m., Kazanė) LR

100 m krūtine – 58,96 sek. (2015 m., Kazanė) LR

200 m krūtine – 2 min. 7,80 sek. (2009 m., Roma) LR

25 m baseinas

50 m krūtine – 26,38 sek. (2015 m., Netanija)

100 m krūtine – 57,02 sek. (2015 m., Netanija) LR

200 m krūtine – 2 min. 6,58 sek. (2017 m., Anykščiai)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.