EUROLYGA 2023

Žiemos žaidynėse – į neviltį patekusios sportininkės ašaros: įžūlus Kinijos elgesys sukėlė skandalą

Viešumas Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse gali virsti svarbiu sportininkų ginklu. Bent jau tuo galėjo įsitikinti Belgijos skeletono atstovė Kim Meylemans, kurios ašaras ir neviltį išvydo visas pasaulis.

 Supratusi, kur atsidūrė, K.Meylemans neslėpė ašarų.<br> lrytas.lt koliažas.
 Supratusi, kur atsidūrė, K.Meylemans neslėpė ašarų.<br> lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 10:46 AM, atnaujinta Feb 3, 2022, 11:43 AM

25-erių sportininkė Kinijoje buvo atsidūrusi itin nepavydėtinoje situacijoje. Jai atvykus į Kiniją, kuri taiko itin griežtas COVID-19 taisykles, nustatytas teigiamas koronaviruso testas. Sportininkė atsidūrė karantino zonoje, o ne olimpiniame kaimelyje, tačiau netrukus išgirdo gerą žinią – trys PGR testai iš eilės buvo neigiami.

Tai reiškė, kad sportininkė iš karantino viešbučio gali vykti į olimpinį kaimelį ir ten ruoštis savo startams. Tai jai pasakė ir 2022 metų Pekino žiemos žaidynių organizatoriai.

Tačiau netrukus K.Meylemans netikėtai buvo išvežta ne į olimpinį kaimelį, o į kitą karantino viešbutį, nors visą kelią ji manė, kad grįžta pas sportininkus.

Atsidūrusi nepavydėtinoje situacijoje K.Meylemans į savo gerbėjus kreipėsi socialiniame tinkle „Instagram“. Sportininkė liejo ašaras ir pasakojo, kad važiuojant į antrąją karantino vietą jai buvo pasakyta, jog ji vyksta į olimpinį kaimelį.

„Važiuojant į kaimelį mes ten nepasukome. Greitoji tiesiog nuvažiavo į kitą vietą, kurioje dabar esu. Esu priversta čia likti dar septynioms dienoms, kur kiekvieną dieną bus atliekama po du PGR testus ir draudžiami bet kokie kontaktai. Man leidžiama sportuoti vienai, – graudžiai verkė K.Meylemans. – Nesame tikri, ar man iš viso leis grįžti į olimpinį kaimelį. Man tai labai sunku, todėl visų prašau man duoti laiko apgalvoti savo kitus žingsnius. Nesu tikra, kad galėsiu pakelti dar 14 dienų olimpiadoje, laikoma izoliacijoje.“

Ši žinutė greitai apskriejo pasaulį. Netrukus kilo milžiniška pasipiktinimo banga. Į žaidynių organizatorius kreipėsi ne tik Belgijos olimpinis komitetas, bet ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

Kilus skandalui kinai pakeitė savo sprendimą – K.Meylemans šiuo metu jau yra olimpiniame kaimelyje. Sportininkei pritaikytos „artimo kontakto“ taisyklės.

Sportininkė ir toliau bus testuojama dukart per dieną, tačiau galės normaliai treniruotis.

„Mūsų pagrindinė užduotis buvo kuo greičiau perkelti Kim į olimpinį kaimelį. Džiaugiamės, kad taip ir nutiko. Suprantame, kad COVID-19 priemonės būtinos, siekiant užtikrinti dalyvių saugumą, tačiau manome, kad priimant sprendimą svarbiausiu dėmeniu turi būti sportininkas“, – insidethegames.biz sakė Belgijos olimpinio komiteto vadovas Olavas Spahlas.

Dėl pokyčių savo gerbėjams dėkojo ir pati sportininkė.

Skeletono varžybos prasidės vasario 11 dieną, pirmoji oficiali treniruotė – vasario 7-ąją.

K.Meylemans 2018 metų Pjongčango žiemos olimpiadoje buvo 14-a.

2022 metų Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

Pekine lrytas.lt turi ir savo žurnalistą Lauryną Ribaką, kuris pateikia karščiausias naujienas iš Kinijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.