EUROLYGA 2023

COVID-19 daužo ryškių sportininkų viltis: Pekine ant plauko pakibo ir favoritės Norvegijos ambicijos Norvegas viešai paskelbė: „Auksas jūsų, vaikinai“

Pasaulyje plintantis koronavirusas ir toliau daužo olimpiečių viltis. Šį kartą teigiamo COVID-19 testo sulaukė šiaurės dvikovės rungties favoritas Jarlas Magnusas Riiberis. Artimą kontaktą turėjo ir kai kurie kiti Norvegijos olimpinės rinktinės nariai.

Jarlas Magnusas Riiberis sulaukė teigiamo koronaviruso testo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jarlas Magnusas Riiberis sulaukė teigiamo koronaviruso testo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jarlas Magnusas Riiberis sulaukė teigiamo koronaviruso testo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Jarlas Magnusas Riiberis sulaukė teigiamo koronaviruso testo.<br>AP/Scanpix nuotr.
Simenas Hegstadas Kruegeris užsikrėtė koronavirusu ir praleis olimpinių žaidynių startą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Simenas Hegstadas Kruegeris užsikrėtė koronavirusu ir praleis olimpinių žaidynių startą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 5, 2022, 12:00 PM

Apie teigiamą 24-erių sportininko testą ketvirtadienį pranešė Norvegijos olimpinis komitetas. Tą pačią dieną bendras olimpinių žaidynių teigiamų koronaviruso atvejų skaičius perkopė 300.

Norvegijos šiaurės dvikovės rinktinės vadovas Ivaras Stuanas žiniasklaidai pridūrė, kad tai buvo viena blogiausių jo, kaip rinktinės trenerio, dienų.

„Absurdiška situacija, kai Jarlas turės praleisti savo pirmąją žiemos olimpinių žaidynių rungtį.

Paskutinius dvejus metus stipriai saugojome jį nuo viruso ir šį režimą vis labiau griežtinome.

Tai yra fantastiškas sportininkas ir vaikinas. Jis viską daro teisingai, tačiau tada jam, kaip ir didžiąją jo karjeros dalį, tiesiog nepasiseka“ – su ašaromis akyse „Norde“ portalui kalbėjo treneris I.Stuanas.

Dėl teigiamo koronaviruso testo J.Magnusas Riiberis turės praleisti individualią vyrų nusileidimo nuo kalno rungtį, kuri vyks vasario 9 dieną.

Tada jam reikės dviejų iš eilės neigiamų koronaviruso testų tam, kad jis galėtų palikti izoliaciją.

„Auksas jūsų, vaikinai“, – savo instagrame po žinios apie teigiamą koronaviruso atvejį ironizavo sportininkas.

Norvegas jau yra spėjęs tapti keturiskart pasaulio čempionu (dukart individualiai, dukart su komanda). Sportininkas taip pat yra daugkartinis pasaulio taurės čempionas.

J.Magnusas Riiberis dar nėra tapęs olimpinių čempionu. 2018-ųjų Pjongčango olimpinėse žaidynėse jis su vyrų komanda iškovojo sidabro medalį.

Jau akivaizdu, kad koronavirusu užsikrėtęs sportininkas praleis individualią rungtį, tačiau jis vis dar tiki sugrįžti į Pekino olimpines žaidynes ir prisijungti prie vyrų komandinės rungties.

Norvegijos rinktinės bėdos

Vis dėlto dar nėra aišku, kai stipriai gali išplisti koronavirusas – trys norvego komandos draugai turėjo artimą kontaktą su užsikrėtusiu sportininku.

Kartu su Norvegijos sportininkais besitreniravusiam estui Kristjanui Ilvesui taip pat buvo nustatytas teigiamas koronaviruso atvejis, tiesa, kiek anksčiau nei J.Magnusui Riiberiui.

Norvegijos snieglentininkas Monsas Roislandas taip pat buvo artimas užsikrėtusio norvego kontaktas – olimpiečiai sėdėjo šalia skrydžio į Pekiną metu.

Dar iki tol Norvegijos olimpinė rinktinė susidūrė su rimtomis koronaviruso problemomis.

Šuolininkai su slidėmis iš Norvegijos Danielis-Andre Tande ir Johannas Adre Forfangas dėl užsikrėtimo koronavirusu praleis nusileidimo nuo kalno rungtį.

Dėl teigiamo viruso atvejo praėjusią savaitę iškrito ir dar dvi Norvegijos sportininkės – slidininkės Heidi Weng ir Anne Kjersti Kalva. A.Kjersti Kalva Pekine pakeis Ragnhild Haga.

Aukso medalio 30 km skiatlono rungtyje negalės apginti ir blogų žinių dėl COVID-19 sulaukęs Simenas Hegstadas Kruegeris.

2018-ųjų Pjongčnago žiemos olimpinių žaidynių metu Norvegijos olimpinė rinktinė medalių rikiuotėje užėmė pirmąją vietą. Norvegai laimėjo 39 medalius, iš kurių 14 buvo aukso.

Dar prieš olimpinių žaidynių startą ekspertai prognozavo norvegams pirmąją vietą pagal medalius ir Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse, tiesa, tada nebuvo atsižvelgta į kortas sumaišiusį virusą.

Virusas kitose rinktinėse

Vokietijos olimpinė konfederacija patvirtino apie šešis naujus teigiamus koronaviruso atvejus delegacijoje.

Po teigiamo Nolano Seegerto testo Vokietija buvo priversta keisti sportininką komandinėje dailiojo čiuožimo rungtyje.

Permainų sulaukė ir Ukrainos dailiojo čiuožimo komanda, nes teigiamas viruso atvejis buvo nustatytas Ivanui Shmuratkui.

Viena iš skambiausių sportininkų, kuri dėl COVID-19 nedalyvaus žiemos olimpinėse žaidynėse, moterų šuolių su slidėmis atstovė iš Austrijos Marita Kramer.

Paskutiniais duomenimis vasario 3 dieną Pekino oro uoste buvo patvirtinta dar 14 teigiamų viruso atvejų, o 7 iš jų buvo nustatyti sportininkams.

Olimpiniame burbule buvo nustatyti 7 teigiami viruso atvejai, 2 iš jų patvirtinti atletams.

Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) prezidentas Thomas Bachas ketvirtadienį skelbė, kad žaidynių organizatoriai reiškia nuoširdžią užuojautą sportininkams, kurie nukentėjo dėl koronaviruso ir turės praleisti varžybas.

Iki penktadienio bendras žaidynėse užsikrėtusių žmonių kiekis pasiekė 308.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.