EUROLYGA 2023

Latviai ir rusai griebiasi už galvų: ledo ritulio komandose – šūsnis koronaviruso atvejų Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Latvijos ir Rusijos ledo ritulio rinktinės susidūrė su tuo, ko bijo kiekvienas Pekino žiemos olimpinių žaidynių dalyvis. Penktadienį latvių stovykloje fiksuotas septintasis koronaviruso atvejis, rusų - šeši.

 Latvijos ledo ritulio rinktinėje fiksuojamas COVID-19 protrūkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Latvijos ledo ritulio rinktinėje fiksuojamas COVID-19 protrūkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Latvijos ledo ritulio rinktinėje fiksuojamas COVID-19 protrūkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Latvijos ledo ritulio rinktinėje fiksuojamas COVID-19 protrūkis.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 5, 2022, 10:20 AM, atnaujinta Feb 5, 2022, 10:38 AM

Latvijos ledo ritulio rinktinė prieš Pekino olimpinių žaidynių varžybas planavo sužaisti kelias kontrolines rungtynes, tačiau turėjo atšaukti akistatą su Rusijos atstovais, nes Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) sugriežtino šiai ekipai sveikatos protokolą, praneša Latvijos olimpinis komitetas (LOK).

Kol kas atšauktas tik vasario 5 dieną numatytas kontrolinis mačas su Rusijos olimpinio komiteto (KOK) komanda.

Rungtynės turėjo būti žaidžiamos 14 val. Latvijos laiku, tačiau vietoje to Latvijos ledo ritulininkai treniruosis pagalbinėje arenoje be jokio aptarnaujančio personalo.

Pranešama, kad teigiamus koronaviruso testų atsakymus latviai gavo iš oro uosto, kur juos darėsi tik atvykę į Pekiną.

Latviams bus atlikti papildomi testai. Jei jie bus neigiami, tuomet atletams iškart bus atliktas dar vienas papildomas testas, tik po jo bus galima palikti viešbučio kambarius.

Tiesa, Latvijos ledo ritulio federacija pabrėžė, kad teigiami koronaviruso atvejai fiksuojami tiems, kurie neseniai išsigydė koronavirusą, tad tikimasi, kad pakartotiniai testai bus neigiami.

Nerimas Rusijos stovykloje

Rusijos ledo ritulio rinktinė į Pekiną atvyko be trijų pagrindinių savo rinktinės žaidėjų – Nikita Nesterovo, Sergejaus Plotnikovo ir Artiomo Anisimovo, kurie prieš pat kelionę į Kiniją susirgo koronavirusu, tad laukia, kol galės atlikti papildomus testus ir atvykti į Pekiną.

Tiesa, su portalu lrytas.lt bendravusi Rusijos žurnalistė Lena Kuznecova teigė, kad Rusijos ledo ritulininkai, atvykę į Pekiną, privalėjo net penkias dienas praleisti saviizoliacijoje. Kaip teigė, rusė, ant ledo grįžę rusai sunkiai gaudė kvapą ir kol kas yra ne pačios geriausios sportinės formos.

Ledo ritulininkai kovas Pekine pradės vasario 9-ąją.

Dar prastesnė situacija Rusijos moterų ledo ritulio komandoje, kur prieš pat pirmąjį mūšį su šveicarėmis komandoje fiksuoti net 6 koronaviruso atvejai.

Tikėtina, kad visos šios žaidėjos praleis grupių etapų kovas. Nepaisant to, žaidynių starte moterų komanda 5:2 įveikė Šveicarijos rinktinę ir sėkmingai pradėjo turnyrą.

Pavieniai koronaviruso atvejai fiksuoti ir Švedijos, Suomijos Kanados, JAV bei Šveicarijos tiek vyrų, tiek moterų rinktinėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?