EUROLYGA 2023

Nesuvokiamas elgesys – olimpiadoje tiesioginio eterio metu kinų pareigūnas jėga nustūmė nuo kameros žurnalistą

Pekino žiemos olimpinių žaidynių apsaugos pareigūnams savo darbą dirbantys pasaulio žurnalistai – nė motais. Jei reikia, jie patrauks korespondentus nuo savo kelio net ir tiesioginio eterio metu.

 Olandų žurnalistą apsaugos darbuotojas patraukė tieiosginio eterio metu.
 Olandų žurnalistą apsaugos darbuotojas patraukė tieiosginio eterio metu.
 Olandų žurnalistą apsaugos darbuotojas patraukė tieiosginio eterio metu.
 Olandų žurnalistą apsaugos darbuotojas patraukė tieiosginio eterio metu.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-05 15:17, atnaujinta 2022-02-06 10:38

Taip nutiko Nyderlandų televizijos kanalo NOS korespondentui Sjoerdui den Daasui, kuris tiesioginiame eteryje savo šalies žiūrovams pasakojo apie Pekino olimpiadą, žaidynių atidarymo ceremoniją, o netikėtai prie jo pasirodęs apsaugos pareigūnas be skrupulų sučiupo žurnalistą ir ištempė iš eterio.

Filmuota įvykio medžiaga buvo paskelbta kanalo „Twitter“ paskyroje. Joje buvo matyti, kaip vyras su raudonu raiščiu ant rankos artėja prie dirbančio olandų žurnalisto.

Jis apkabina rankomis eteryje esantį žiniasklaidos atstovą ir stumia jį toliau nuo kameros, priversdamas S. den Daasą palikti savo vietą prie Nacionalinio stadiono, vadinamo „Paukščių lizdu“, kur penktadienį vyko žaidynių atidarymo ceremonija.

„Apsauga nustūmė mūsų korespondentą (den Daasą) nuo kameros per „NOS Journaal“ laidos tiesioginį prisijungimą.

Deja, žurnalistai Kinijoje vis dažniau susiduria su panašiu elgesiu. Jam (den Daasui) viskas gerai ir žurnalistas sugebėjo baigti savo tiesioginį eterį iš kitos vietos po kelių minučių“, – patikslinta paskelbtame įraše.

NOS kanalo vyriausiasis redaktorius Marcelis Gelauffas šį incidentą pavadino „skausminga spaudos laisvės padėtimi Kinijoje iliustracija“.

„Sjoerdas Kinijoje jau ne kartą sakė, kad žurnalistams šioje šalyje dirbti sunku. Tai yra plataus masto siekis apriboti žodžio laisvę. Tai net yra stipresnis dalykas nei Kinijos kova su koronavirusu, kai šalis dviems metams užsidarė nuo kito pasaulio“, – kalbėjo redaktorius.

M.Gelauffas tikino nesuprantantis, kodėl į tiesioginį eterį įsikišo apsaugos darbuotojas. „Dar nekalbėjau su Sjoerdu, bet iš to, ką mačiau vaizduose, nesupratau, kuo jis galėjo trukdyti. Jis dirbo savo darbą gatvėje, ne viduje, ne stadione“.

Vasario 4 dieną Pekine įvyko 2022 metų žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.