EUROLYGA 2023

Pirmasis Pekino auksas atiteko slidininkei iš Norvegijos, kuri buvo ir diskvalifikuota už dopingą

Šeštadienio rytą Lietuvos laiku Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse buvo iškovotas pirmasis šių žaidynių medalių komplektas. Moterų 15 km skiatlono rungtyje – 7,5 km klasikiniu stiliumi ir 7,5 km laisvuoju stiliumi – olimpine čempione tapo norvegė Therese Johaug. Prieš šešerius metus ši norvegė buvo diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo.

olimpine čempione tapo norvegė Therese Johaug <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
olimpine čempione tapo norvegė Therese Johaug <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2022, 10:55 AM, atnaujinta Feb 7, 2022, 9:01 AM

Slidininkė su kitomis keturiomis varžovėmis pabėgo nuo pagrindinių oponenčių, o baigiantis distancijai atitrūko ir nuo varžovių ir viena užbaigė distanciją be didesnės intrigos: T.Johaug laikas buvo 44 min. 13,7 sek.

Tuo tarpu dėl antrosios vietos vyko atkakli kova: dėl sidabro varžėsi rusė Natalija Neprijeva ir austrė Teresa Stadlober.

Rusijos sportininkė buvo geresnėje pozicijoje ties finišu ir iškovojo antrąją vietą, atsilikusi 30,2 sek. T.Stadlober nuo antrosios vietos atsiliko vos 0,3 sek.

33-ejų T.Johaug 2016-aisiais buvo diskvalifikuota dėl dopingo vartojimo. Teigiama, kad norvegės organizme rasta draudžiama medžiaga klostabolis.

Pati sportininkė teigė, kad dopingas į jos organizmą pateko per lūpų balzamą ir galiausiai norvegė buvo diskvalifikuota 18 mėnesių.

Tai jai neleido pradėti rengtis 2018 metų Pjongčango žaidynėms – ji neatsirinko į olimpiadą.

Th. Johaug savo apdovanojimų kolekcijoje dar prieš Pekino žaidynes turėjo olimpinį aukso medalį iš 2010 metų Vankuverio bei sidabro ir bronzos apdovanojimus iš 2014 metų Sočio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.