EUROLYGA 2023

Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“ Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Slovėnija su trenksmu pradėjo Pekino olimpines žaidynes, kuomet jau antrąją jų dieną nuskynė net du medalius. Auksą ir bronzą šaliai padovanojo šuolininkės nuo tramplino Urša Bogataja ir Nika Križnar.

Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br> Scanpix/Reuters nuotr. 
Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br> Scanpix/Reuters nuotr. 
Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br> L.Ribako nuotr.
Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br> L.Ribako nuotr.
Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Po įspūdingo starto Pekine – šventė kuklioje Europos šalyje: „Esame maži, bet galime nustebinti“.<br>Scanpix/Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

2022-02-06 10:35, atnaujinta 2022-02-07 09:00

„Visa šalis šventė šias pergales. Valdžia sveikino sportininkes, o socialinėje erdvėje mirgėjo kitų sporto šakų atletų ir sirgalių sveikinimai. Emocijos tikrai įspūdingos, nes jau pirmąją dieną sugebėjome pagerinti 2018 m. Pjongčengo olimpiados pasiekimus, kuomet laimėjo du medalius – sidabrą ir bronzą“, – portalui lrytas.lt kalbėjo žurnalistas iš Slovėnijos Aljoša Žvircas.

U.Bogataja šiuoliuose nuo normalaus kalno surinko 239 taškus, antroje vietoje palikdama vokietę Kathariną Althaus (236,8 taškai), trečia liko kita slovėnė Nika Križnar (232).

„Tiesa, kažkiek tikėjomės, kad šioje rungtyje pavyks laimėti bent vieną medalį. Nes pasaulio reitinge slovėnės užima gana aukštas pozicijas. Be to, reitingo viršūnėje esanti austrė Marita Kramer negalėjo dalyvauti, nes susirgo koronavirusu. Treneriai net kalbėjo apie visą pakylą, bet mums gerai ir du medaliai. Nesvarbu, tikėjomės jų ar ne, bet tokiai šaliai kaip Slovėnija du medaliai yra įspūdingas pasiekimas“, – tęsė A.Žvircas.

Geriausias slovėnų pasirodymas žiemos žaidynėse įvyko 2014 m., kuomet Sočyje jiems pavyko laimėti net 8 medalius. Tuomet slovėnai laimėjo du aukso, du sidabro ir keturis bronzos medalius.

Apetitas auga bevalgant

Slovėnai jau netrukus tikisi sukelti dar vieną džiaugsmo bangą, mat pirmadienį startuoja kiti daug vilčių teikiantys atletai.

„Pirmadienį tikimės dar vieno medalio, mat vyks šuolių nuo tramplino miksuota estafetė. Bet viskas priklausys nuo vyrų pasirodymo. Taip pat tikimės medalio snieglenčių disciplinoje, kur Timas-Kevinas Ravjakas yra vienas iš favoritų. Nors esame maži, bet galime nustebinti. Sočyje laimėjome neplanuotai daug medalių. Tai buvo geriausias pasirodymas istorijoje. Jei viskas bus gerai, šiemet gal laimėsi 4-5 medalius“, – optimizmo nestokojo slovėnas.

Slovėnijos rinktinė jau pagerino 2018 m. Pjongčengo olimpinių žaidynių pasiekimą, kur biatloninkas Jakovas Fakas iškovojo sidabro medalį, o snieglentininkas Žanas Koširas laimėjo bronzą.

Pastarasis iškovojo olimpinį sidabro medalį ir Sočio olimpiadoje 2014 m., tad jei pavyks dar vieną nugriebti Pekine, taps pirmuoju šalies sportininku, kuris olimpinį medalį laimėjo trijose skirtingose žaidynėse.

Į Pekino žaidynes atvyko 44 Slovėnijos sportininkai, nors šalyje gyvena tik apie 2 mln. žmonių. Palyginimui, Lietuva Pekine turi 13 sportininkų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.