EUROLYGA 2023

Lietuvos 10 šokių čempionate netrūko intrigos: kas važiuos į Europos ir pasaulio čempionatus?

Abi praėjusio savaitgalio dienas Alytuje vyko Lietuvos 10 šokių čempionatas ir pirmenybės. Turnyre dėl Lietuvos čempionų vardų ir teisės atstovauti šaliai pasaulio ir Europos čempionatuose varžėsi 392 sportininkų poros, kurios buvo suskirstytos į amžiaus ir meistriškumo grupes.

 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
 Lietuvos čempionatas vyko Alytuje.<br> V.Kučiariavo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laura Montvilaitė

Feb 7, 2022, 8:49 AM

Lietuvos čempionatas rengiamas jaunučių I ir jaunučių II, jaunių I ir jaunių II, jaunimo, jaunimo iki 21 m., suaugusiųjų ir senjorų amžiaus grupių sportininkams. Iš viso čempionato medaliai išdalinti aštuonioms šokėjų grupėms. Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet didžiausio dėmesio sulaukė grupės, kurių nugalėtojus deleguosime į pasaulio ir Europos čempionatus – tokie yra sportininkai nuo jaunių II grupės ir vyresni. Kartu su čempionatu surengtos ir šalies pirmenybės – jose žemesnių meistriškumo klasių šokėjai varžėsi dėl pirmenybių nugalėtojų vardų.“ – apie šalies čempionatą ir pirmenybes pasakojo jų direktorius, Lietuvos sportinių šokių federacijos pirmasis viceprezidentas Virginijus Visockas.

Suaugusiųjų amžiaus grupėje aukso medalius iškovojo Laurynas Makarovas ir Kotryna Ambrazevičiūtė iš Vilniaus klubo „Juventos“. Duetas taip pat džiaugėsi pergale ir jaunimo iki 21 m. amžiaus kategorijoje, tad iš Alytaus į sostinę parsiveža po du auksinius apdovanojimus.

Abejose amžiaus grupėse (tiek suaugusiųjų, tiek jaunimo iki 21 m.) čempionams nusileido ir du kartus šalies vicečempionais praėjusį savaitgalį tapo Justas Gedgaudas ir Viktorija Petrenko iš Kauno „Sūkurio“. Suaugusiųjų grupės bronzos medaliai atiteko Tautvydui Rimgailai ir Vėtrai Bliudžiūtei iš Vilniaus klubo „Pinavija“ ir Elektrėnų „Reveranso“, o jaunimo iki 21 m. bronza – Matui Jasinevičiui ir Liepai Rudnickaitei iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“.

Jaunimo amžiaus grupėje (16 – 18 m. sportininkai) virė atkakli kova tiek dėl patekimo į finalą, tiek pačiame finale. Grupės nugalėtojais tapo jos debiutantai – tik šiemet iš jaunių kategorijos į jaunimą perėję – Kipras Kūra ir Elzė Gintvilė Valiūnaitė iš Klaipėdos „Žingsnio“ ir Vilniaus „Ratuto“. Sidabras atiteko pirmą kartą kartu varžybose šokusiems Kiprui Burneikiui ir Liepai Samajauskaitei iš Kauno „Tvisto“ ir Vilniaus „DaVi“. Bronzos medaliais šioje grupėje pasipuošė Raigardas Gedvilas ir Patricija Vičiūtė iš Vilniaus „MJ sportinių šokių akademijos“.

Jaunių II grupėje (14 – 15 m. sportininkai) visas tris podiumo vietas užėmusias poras vieną nuo kitos skyrė itin mažas teisėjų balų skirtumas – vos vienam kitam vertinimui pasikeitus, galėjo keistis ir galutinė vieta šalies čempionate. Visgi, sėkmė labiausiai šypsojosi Lukui Jasinevičiui ir Meidai Kybartaitei iš Vilniaus „Šokio technikos akademijos“: jie, vėlgi vyresnės amžiaus grupės debiutantai, tapo šalies čempionais. Vicečempionų vardais šioje grupėje galės didžiuotis Klaipėdos „Žingsnio“ šokėjai Kristupas Mlinskas ir Emilija Ulčinaitė. Trečioji vieta ant Lietuvos čempionato podiumo atiteko Pranui Mitkui ir Justei Jančiūnaitei iš Vilniaus „DaVi“.

Savaitgalį Lietuvos 10 šokių čempionų titulus taip pat laimėjo Titas Gustainis ir Barbora Masiulytė iš Klaipėdos „Žingsnio“ (jauniai I grupė), Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė iš Klaipėdos „Žingsnio“ (jaunučiai II grupė), Augustas Moročka ir Simona Jefimenkaitė iš Jonavos „Bonus“ (jaunučiai I grupė). Senjorų grupėje pirmąją vietą iškovojo Audrius Blažys ir Erika Blažienė iš Šiaulių „Šypsenos“.

Dešimties šokių disciplinos varžybose poros bendroje įskaitoje vertinamos tiek už penkių standartinių šokių, tiek už penkių Lotynų Amerikos šokių atlikimą.

Kitą kartą geriausi Lietuvos šokėjai ant parketo vėl susitiks šių metų kovo 11 – 13 dienomis: Šiauliuose vyks atskirai standartinių, ir atskirai Lotynų Amerikos šokių 2022 m. Lietuvos čempionatai ir pirmenybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?