EUROLYGA 2023

Pekino žaidynių rengėjams – negailestinga kritika dėl „nepriimtinų“ karantino sąlygų sportininkams: kalbėjo ir apie boikotą

Pekino žiemos olimpinių žaidynių organizatoriai buvo priversti reaguoti į kritiką dėl karantino sąlygų sportininkams, kurių COVID-19 testas buvo teigiamas.

 Tokiomis sąlygomis Pekino viešbutyje izoliuota Šveicarijos snieglentininkė P.Kummer.
 Tokiomis sąlygomis Pekino viešbutyje izoliuota Šveicarijos snieglentininkė P.Kummer.
 Tokiomis sąlygomis Pekino viešbutyje izoliuota Šveicarijos snieglentininkė P.Kummer.
 Tokiomis sąlygomis Pekino viešbutyje izoliuota Šveicarijos snieglentininkė P.Kummer.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-02-07 07:16, atnaujinta 2022-02-07 07:22

Vokietijos misijos vadovas Dirkas Schimmelpfennigas izoliacijos kambarį, kuriame gyveno triskart Šiaurės šalių olimpinių žaidynių aukso medalio laimėtojas Ericas Frenzelis, apibūdino kaip „nepriimtiną“.

33 metų E.Frenzelis buvo patalpintas į karantiną Pekine, kai testas dėl koronaviruso buvo teigiamas.

D.Schimmelpfennig paprašė, kad Frenzel būtų perkeltas į didesnį kambarį, kuriame būtų geresnis belaidis internetas ir maisto kokybė.

„Viešbučio kambarys yra nepriimtinas ir turi būti pakeistas, – sakė vokietis. – Mes intensyviai deramėsi su Tarptautiniu olimpiniu komitetu (IOC) ir Pekino olimpinių žaidynių organizaciniu komitetu tiek operatyviniu, tiek politiniu lygiu, kad pasiektume patobulinimų.“

Christophe'as Dubi, olimpinių žaidynių vykdomasis direktorius, pripažino, kad sąlygos „nepakankamai geros“, tačiau tvirtino, kad puvo padaryta „daug patobulinimų“.

„Turime užtikrinti, kad lūkesčiai būtų pateisinti, – sakė Ch.Dubi. – Išgirdome pastabas ir diskutavome su Vokietijos nacionaliniu olimpiniu komitetu. Situacija buvo išspręsta.

Vis dėlto tą naktį sąlygos nebuvo pakankamai geros ir taip neturėtų būti, todėl norime įsitikinti, kad taip neatsitiks.

Labai gaila, kad tai paveikė sportininką, stengsimės, kad ateityje sportininkams internetas, maitinimas, kambarių dydis, įranga treniruotėms ir visa kita būtų tobula.“

Keturiskart olimpinių rogučių sporto aukso laimėtoja vokietė Natalie Geisenberger svarstė galimybę boikotuoti žaidynes dėl COVID-19 sąlygų Kinijoje.

33 metų sportininkė keletą dienų praleido karantine po to, kai iš pradžių buvo manoma, kad ji artimai bendravo su skrydžio keleiviu, kurio koronaviruso testas buvo teigiamas.

Išreiškusi susirūpinimą dėl sąlygų ir sportininkams tiekiamo maisto N.Geisenberger sakė, kad prieš nuspręsdama dalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse „pareikalavo sprendimų“ iš IOC.

Belgijos skeletono lenktynininkas Kimas Meylemansas ir Rusijos olimpinio komiteto biatlonininkė Valerija Vasnecova taip pat iškėlė problemas dėl izoliacijos patalpų Pekine sportininkams, kurių COVID-19 testas buvo teigiamas.

V.Vasnecova socialiniuose tinkluose kritikavo maisto kokybę.

„Man skauda skrandį, esu labai išblyškusi, aplink akis – didžiuliai juodi ratilai. Noriu, kad visa tai baigtųsi. Aš verkiu kiekvieną dieną. Aš labai pavargusi“, – rašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.