EUROLYGA 2023

Svajonės išsipildymas: sidabrą iškovojęs 41-erių prancūzas pateko į olimpinių žaidynių istoriją

41-erių prancūzas Johanas Clarey pirmą kartą Pasaulio slidinėjimo taurės scenoje pasirodė dar 2003 metais. Tuo metu daugelis jo varžovų Pekino olimpinių žaidynių vyrų kalnų greitojo nusileidimo rungtyje dar tik mokėsi vaikščioti. Pirmadienį prancūzas įrašė savo pavardę į šios sporto šakos istoriją – jis tapo vyriausiu olimpiečiu, iškovojusiu medalį vyrų kalnų greitojo nusileidimo varžybose.

Johanas Clarey'us būdamas 41-erių tapo olimpiniu vicečempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Johanas Clarey'us būdamas 41-erių tapo olimpiniu vicečempionu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 12:36 PM

Šviečiant ryškiai Kinijos saulei J.Clarey leisdamasis ant dirbtinio sniego praėjus 1 min. 42,79 sek. po starto jis žvilgtelėjo į švieslentę.

Pamatęs rezultatą jis iškėlė rankas į viršų, atlenkė galvą į ėmė rėkti iš džiaugsmo – prancūzas iškovojo sidabro medalį ir tai padarė būdamas 41-erių.

Prancūzijos sportininkas tapo vyriausiu greitojo nusileidimo olimpiniu medalininku. Kartu tai buvo ir pirmasis J.Clarey olimpinis medalis jo ilgoje karjeroje.

„Aš save stūmiau į priekį. Žinojau, kad karjeroje turiu tik vieną šansą iškovoti olimpinį medalį. Ilgai svajojau apie šį medalį. Neįtikėtina, tai geriausia diena mano karjeroje“, – Prancūzijos žiniasklaidai džiūgavo olimpietis.

Savo komandos draugo pasiekimu džiaugėsi ir Matthieu Bailet.

„Fantastika. Labai džiaugiuosi dėl jo. Dėl mūsų „senelio“, – teigė prancūzas.

Iki tol vyriausiu olimpiečiu-medalininku vyrų kalnų greitojo nusileidimo varžybose buvo amerikietis Bode'as Milleris. 2014-ųjų Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse jis bronzos medalį iškovojo būdamas 36-erių.

Aukso medaliu pirmadienį šiose varžybose pasidabino šveicaras Beatas Feuzas (1:42.69 min.). Bronza atiteko austrui Matthiasasui Mayeriui (1:42.85).

Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.