EUROLYGA 2023

Vakarams atsukant nugarą Kinija sulaukė kitų „draugų“ palaikymo: Šiaurės Korėja sveikino sėkmingą olimpiados startą

Nors Šiaurės Korėja nedalyvauja šiuo metu Pekine vykstančiose žiemos olimpinėse žaidynėse, tačiau džiaugiasi sėkmingu olimpiados organizavimu ir negailėjo šiltų žodžių vasario 4-ąją vykusiam žaidynių atidarymui.

Xi Jinpingas ir Kim Jong-unas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Xi Jinpingas ir Kim Jong-unas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 11:35 AM

Pasak Šiaurės Korėjos valstybinės žiniasklaidos naujienų agentūros (KCNA), aukščiausiasis šalies lyderis Kim Jong-unas pasveikino Kinijos prezidentą Xi Jinpingą ir gyrė olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

„Nepaisant pasaulinės sveikatos krizės ir kitų sunkumų, Pekino žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija buvo surengta sėkmingai. Tai dar viena socialistinės Kinijos pergalė.

Šiaurės Korėjos ir Kinijos santykiai yra strategiškai neišvengiami, o abiejų šalių tautas sutvirtina vienybė ir bendradarbiavimas visose srityse, įskaitant politiką, ekonomiją, kultūrą ir sportą“, – cituojamas K.Jong-unas.

Lrytas.lt primena, kad Šiaurės Korėjai buvo uždrausta dalyvauti žiemos olimpinėse žaidynėse po Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) sprendimo.

Pasak IOC vadovo Thomaso Bacho, Šiaurės Korėja pažeidė Olimpinę chartiją, kai atsisakė siųsti savo sportininkus į praėjusią vasarą vykusias Tokijo olimpines žaidynes.

Siūlydama alternatyvą TOK Šiaurės Korėjai rekomendavo Pekino olimpinėse žaidynėse varžytis su neutralia vėliava, tačiau šio pasiūlymo Šiaurės Korėja atsisakė.

Šalis šį savo sprendimą motyvavo baimindamasi koronaviruso, o dėl IOC draudimo kaltino „priešiškas jėgas“. Šiaurės Korėja taip pat kritikavo JAV diplomatinį Pekino olimpinių žaidynių boikotą.

Lrytas.lt primena, kad daugelis Vakarų valstybių nusprendė nesiųsti savo diplomatinių vadovų į Pekine vykstančias žaidynes dėl Kinijos vykdomos prieš laisvas žmogaus teises nukreiptos politikos.

Vis dėlto kai kurios šalys užmerkia akis prieš prietaringus Kinijos aukščiausios valdžios spendimus, viena jų – Rusija, kurios prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį gyvai stebėjo olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją.

Pekino olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti