EUROLYGA 2023

JAV pilietybę į Kinijos iškeitusi sportininkė Pekine sulaukė įsiūčio bangos: dėl patyčių įvedė cenzūrą

Internete kilus milžiniškai patyčių bangai dėl JAV gimusios, bet Kinijos pilietybę pasirinkusios olimpietės Zhu Yi, kinai panaudojo cenzūros mechanizmą.

 Zhu Yi<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
 Zhu Yi<br> ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-08 07:59, atnaujinta 2022-02-08 08:00

Patyčios kilo 19-metei dailiojo čiuožimo atstovei itin prastai pasirodžius komandinėse varžybose. Jau pasirodymo pradžioje Zhu Yi krito ant ledo, o savo rezultato laukė su ašaromis akimis.

Po prasto pasirodymo Kinijos komanda nukrito iš trečiosios į penktąją vietą.

Pagrindiniame Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ grotažymė #ZhuYiFellOver (#ZhuYiNukrito) sulaukė daugiau nei 230 mln. peržiūrų. Sportininkės adresu skriejo įvairūs įžeidimai, tačiau po kurio laiko grotažymė buvo išjungta, sekmadienio popietę paieškos rezultatai nedavė jokių rezultatų

Visgi, kita grotažymė – #ZhuYiMessedUp (#ZhuYiSusimovė) liko prieinama ir sulaukė daugiau nei 80 mln. peržiūrų.

„Manau, jog praleidus pirmąjį šuolį tapau šiek tiek sustingusi ir jaučiau didelį spaudimą atliekant paskutinį šuolį. Deja, man nepasisekė, – savo pasirodymą komentavo čiuožėja. – Esu nusiminusi ir susigėdusi. Jaučiau didelį spaudimą, nes žinojau, kad Kinijoje visi buvo nustebinti dėl pasirinkimo mane siųsti į moterų varžybas ir aš tiesiog labai norėjau joms parodyti, ką sugebu, bet, deja, to nepadariau.“

Tačiau internetas čiuožėjai buvo negailestingas. Weibo vartotojai svarstė, kodėl JAV kilmės Zhu Yi buvo pasirinkta vietoje Chen Hongyi.

„Chen Hongyi yra daug geresnė už ją. Nežinau, kodėl jai buvo leista atstovauti Kinijai“, – rašė vienas komentatorius.

Kitas komentatorius pridūrė: „Žinoma, kad yra daug spaudimo, bet parodykite man sportininką, kuris ten nedalyvauja spaudžiamas savo šalies ir žmonių?“

Kai kurie atkreipė dėmesį į Zhu Yi tėvą Zhu Songchuną, pagrindinį dirbtinio intelekto ekspertą, grįžusį į Kiniją vadovauti pagrindiniam tyrimų institutui 2020 m.

„Sveikiname Kinijos dailiojo čiuožimo komandą įnešus tokį didžiulį indėlį į kompiuterių mokslo sritį!“, – rašė vienas gerbėjas.

Tiesa, twitter platformoje Zhu Yi buvo užginta, o jos aršūs kritikai buvo gėdinami.

„Zhu Yi nenusipelnė patyčių, kurias patiria dėl tokio beprasmiško dalyko kaip kritimas. Ji yra ir visada bus kinė, nepaisant to, kur ji gimė“, – rašė vienas twitter vartotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.