EUROLYGA 2023

Neįtikėtinas amerikiečio šou ant ledo: po pribloškiančio pasirodymo krito net pasaulio rekordas

Dailiojo čiuožimo karaliumi tituluojamas 22-ejų amerikietis Nathanas Chenas Pekine vykstančiose žiemos olimpinėse žaidynėse įtvirtina savo favorito statusą. Antradienį, trumposios dailiojo čiuožimo programos metu, JAV pačiūžų talentas neturėjo sau lygių – jis užėmė ne tik pirmąją vietą, bet ir į šipulius sudaužė pasaulio rekordą.

Nathanas Chenas pagerino pasaulio rekordą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nathanas Chenas pagerino pasaulio rekordą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 3:12 PM

N.Chenas antradienį savo nepriekaištingo pasirodymo metu surinko net 113,97 balo. Tai – įspūdingiausias pasirodymas vyrų trumposios dailiojo čiuožimo programos istorijoje.

Pirmąją vietą tarp visų dalyvių užėmęs amerikietis prasibrovė tarp 24 geriausių čiuožėjų ant ledo, kurie savo pasirodymą tęs laisvoje čiuožimo programoje.

N.Chenas apie save visiems priminė ir kiek anksčiau vykusiose komandinėse Pekino žiemos olimpinių žaidynių varžybose, kurioje amerikiečiams pelnė 10 taškų.

Antrąją vietą antradienį vykusios trumposios čiuožimo programos metu užėmė japonas Yuma Kagiyama. Jis surinko 108,12 balo. 18-metis sportininkas taip pat pasidėjo rimtus pamatus prieš ketvirtadienį vyksiančias laisvosios programos varžybas.

Trečiąją vietą užėmė taip pat Japonijos sportininkas Shoma Uno. Jis surinko 105,9 balo.

Vis dėlto prieš trumposios čiuožimo programos varžybas daugelio akys krito į kitą Japonijos talentą – Yuzuru Hanyu. Dukart olimpinis čempionas pagal išankstines prognozes turėjo stoti į principinį mūšį su amerikiečiu N.Chenu, tačiau antradienį japono pasirodymas toli gražu nebuvo pats sėkmingiausias.

Japonas surinko 95,15 balo ir po trumposios programos rikiuojasi vos aštuntoje vietoje.

Sėkmingas N.Cheno startas Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse buvo tarsi puiki reabilitacija po prieš ketverius metus Pjongčango olimpiadoje patirto košmaro.

Tąsyk amerikietis savo visus šansus nusibraukė jau po trumposios programos varžybų.

Lrytas.lt primena, kad individualias čiuožimo varžybas dėl teigiamo koronaviruso testo praleidžia COVID-19 užsikrėtęs amerikietis Vincentas Zhou.

Pekino žiemos olimpinės žaidynės vyks vasario 4 – 20 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.