EUROLYGA 2023

Per šūvį nuo Lietuvos olimpinio rekordo buvęs V. Strolia paaiškino, kas lėmė lemiamą klaidą Specialiai lrytas.lt, Pekinas

Biatlonininkas Vytautas Strolia antradienį skriejo Pekino žiemos olimpinėje trasoje, tačiau lemtingas 19-asis šūvis neleido užimti rekordinės vietos Lietuvos istorijoje.

Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V. Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia.<br>V. Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Specialiai lrytas.lt, Pekinas (Kinija)

Feb 8, 2022, 12:49 PM, atnaujinta Feb 8, 2022, 2:35 PM

29-erių anykštėnas 20 km asmeninėse lenktynėse kartą prašovė, kas kainavo 1 baudos minutę, ir užėmė 21-ąją vietą.

„Tikėjausi, kad bus gerai, bet galvojau, jog savijauta bus prasta. Visgi galėjau šliuožti, galėjau kentėti, nebuvo taip, kad visiškai nebūtų jėgų.

Faktas, kad paskutinė šaudykla kartėlio turės“, – pasirodymą įvertino V.Strolia.

Biatlonininkas pirmose trejose šaudyklose neklydo ir demonstravo stabilų tempą, laikėsi tarp 10-ies geriausių, tiesa, prieš lemiamą ugnies liniją jo tempas šiek tiek krito.

„Jau jautėsi nuovargis, vis tiek dar norėjau pasitaupyti paskutiniam ratui, reikėjo jėgas išdėstyti tolygiai, po trijų ratų jau buvo sunku. Sakykime, bandžiau laikyti trasos ir jėgų balansą, todėl jis pakrito.

Savijauta nėra gera, kalnai man daro didelę įtaką. Per treniruotes labai prastai jaučiuosi, šįkart buvo jau geriau, bet faktas, kad nėra gerai“, – teigė biatlonininkas.

Čempionu tapo prancūzas Quentinas Fillonas Maillet – 48 min. 47,4 sek. (2 baudos min.).

Sidabras atiteko baltarusiui Antonui Smolskiui, kuris atsiliko 14,8 sek. (0). Trečias liko norvegas Thingnesas Johannesas Boe, atsilikęs 31,1 sek. (2).

V.Strolia buvo arti Lietuvos rekordo olimpinėse žaidynėse, jei 19-šūvis būtų taiklus, atletas liktų 11-oje vietoje. Biatlonininkas Gintaras Jasinskas 1992 m. Albervilio žaidynėse asmeninėse lenktynėse užėmė 19-ąją vietą. Sportininkas tuomet, kaip ir antradienį V.Strolia, suklydo vos vieną kartą.

2018 m. Pjongčango žiemos žaidynėse Tomas Kaukėnas užfiksavo bendrai geriausią šalies biatloninkų rezultatą olimpiadų istorijoje, kai persekiojimo rungtyje užėmė 13-ąją vietą.

Vasario 12-ąją V.Strolia startuos 10 km sprinto lenktynėse. 

– Ar trasoje bandėte laikytis prie kitų sportininkų, ar visgi šliuožėte savu tempu? – buvo paklaustas V.Strolia.

– Šliuožau pagal savo tempą, nedariau kažkokių keitimų, faktas, kad trasos pradžioje, kur yra lyguma, bandžiau vaikytis rusą, nes vėjas pūtė iš prieko.

Bet žiūrėjau savęs, savijauta nėra tokia, kad būtų gerai, jei kažkur persistengsiu, tai bus momentas, kad nieko nebegalėsiu padaryti.

– Kas nutiko paskutinėje šaudykloje?

– Dar nelabai tai apmąsčiau, gal paskubėjau, trūko koncentracijos. Dėl to labai gaila, nes iki tol šaudžiau užtikrintai, nebuvo sunku.

Pritrūko koncentracijos vienam šūviai.

– 21-oji vieta, kaip vertinate?

– Nieko gero, ne dėl tokių vietų čia atvykau. Reikia stengtis, dar yra progų, bet tikiuosi, kad viskas bus tvarkoje ir padarysime geriau.

– Ar jaučiasi, kad savijauta gerėja, jei lygintume pirmąsias olimpiados dienas ir dabar?

– Tikrai taip. Aišku, yra tokia mintis, kad dabar 7-8 diena, o tuomet būna sunkiausia. Žinoma, mes atvykome iš kalnų, bet jie skirtingi, kiekvieni kalnai turi savo niuanasų. Tikiuosi, kad ši diena buvo bloga tik dėl to, kad praėjo savaitė nuo atvykimo, o tuo metu man būna sunkiausia. Toliau, tikiuosi, kad bus geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.