EUROLYGA 2023

Prieš Lietuvos kalnų slidininkų startus – žvilgsnis į mūsų istoriją: ką esame nuveikę

Olimpinis šūkis, kad svarbiausia dalyvauti, tinka daugeliui į olimpines varžybas atvykstančių kalnų slidininkų. Per žiemos žaidynes nusileisti nuo kalno bando Tailando ir Eritrėjos, Madagaskaro ir Filipinų, kitų pietų šalių sportininkai, todėl bent šiek tiek įgudusiems lietuviams išvengti paskutinių vietų nėra sudėtinga.

 Lietuva olimpinėse kalnų slidinėjimo varžybose.<br> lrytas.lt montažas.
 Lietuva olimpinėse kalnų slidinėjimo varžybose.<br> lrytas.lt montažas.
Andrejus Drukarovas trasoje.<br>LTOK nuotr.
Andrejus Drukarovas trasoje.<br>LTOK nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 8, 2022, 9:53 PM, atnaujinta Feb 8, 2022, 9:54 PM

Pirmasis olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovavęs kalnų slidininkas buvo Amerikos lietuvis Linas Vaitkus. Čikagoje gimęs, bet kalnuotoje Kolorado valstijoje užaugęs L.Vaitkus dalyvavo 1998 metų Nagano žaidynėse. Jis greitojo nusileidimo varžybose užėmė 25-ąją vietą tarp 28 finišo liniją kirtusių sportininkų, o per dvikovės varžybas pasitraukė iš kovos nebaigęs antrosios slalomo trasos.

Dar praėjusiame amžiuje L.Vaitkaus užimta 25-oji vieta iki šiol yra geriausias Lietuvos kalnų slidininkų rezultatas olimpinėse žaidynėse.

Nuo 2006 metų Lietuvos kalnų slidininkai nepraleido nė vienerių olimpinių žaidynių. Slalomo ir slalomo milžino rungtyse varžėsi Vitalijus Rumiancevas (2006 ir 2010 m.), Rokas Zaveckas (2014 m.), Andrejus Drukarovas (2018 m.) ir Ieva Januškevičiūtė (2014 ir 2018 m.).

Paprastai per olimpines slalomo varžybas iki finišo nušliuožia apie pusė iš maždaug šimto startuojančių sportininkų, tad vien kirtus finišo liniją galima užimti vietą lentelės viduryje.

Tarp Lietuvos sportininkų geriausius rezultatus slalomo rungtyje pasiekė A.Drukarovas ir I.Januškevičiūtė. Prieš ketverius metus per Pjongčango žaidynes A.Drukarovas užėmė 41-ąją vietą, I.Januškevičiūtė – 43-iąją vietą.

2022 metų Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse varžosi du lietuviai – A.Drukarovas ir Gabija Šinkūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.