EUROLYGA 2023

Opozicinių pažiūrų Baltarusijos slidininkas pabėgo į Lenkiją

Baltarusijos lygumų slidininkas ir buvęs olimpietis Sergejus Dolidovičius pranešė, kad jo šeima pabėgo į Lenkiją po to, kai jo dukrai buvo uždrausta dalyvauti varžybose, tokiu būdu susidorojant su oponentais.

Sergejus Dolidovičius  <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Sergejus Dolidovičius  <br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-09 14:43

Baltarusijoje vis dar vyksta susidorojimas po protestų prieš autoritarinį lyderį Aliaksandrą Lukašenką, kuris pareiškė laimėjęs 2020 metų prezidento rinkimus.

Dešimtys profesionalių sportininkų ir trenerių buvo atleisti iš šalies rinktinių, o keli – įkalinti.

48 metų S. Dolidovičius atstovavo Baltarusijai septyneriose olimpinėse žaidynėse, o dabar treniruoja savo 17 metų dukrą Darją.

„Mes išvykome, bet dar grįšime, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė S. Dolidovičius ir pridūrė, kad dabar jis ir jo šeima yra Varšuvoje.

Sausio mėnesį Darjai Dolidovič buvo užkirstas kelias dalyvauti tarptautinėse varžybose, nes Baltarusijos pareigūnai deaktyvavo jos Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) kodą. Tas pats nutiko ir kitai Baltarusijos slidininkei bei pretendentei į olimpinę rinktinę Svetlanai Andrijuk.

S. Dolidovičius, kuris atvirai pritaria opozicijai, mano, kad jo dukra buvo nubausta už opozicines pažiūras.

Baltarusijos olimpinę rinktinę pernai ištiko skandalas, kai sportininkė Kristina Cimanouskaja pareiškė, kad yra verčiama palikti Tokijo olimpines žaidynes po to, kai socialinėje žiniasklaidoje sukritikavo Baltarusijos lengvosios atletikos federaciją.

K. Cimanouskaja kreipėsi į olimpinių žaidynių pareigūnus prašydama pagalbos, o vėliau išskrido į Lenkiją, sakydama, kad bijo dėl savo gyvybės, jei bus priversta grįžti į tėvynę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.