EUROLYGA 2023

Latvija jau turi Pekino olimpinį medalį – pasižymėjo rogučių sporto asai

Apie keturis olimpinius apdovanojimus kalbėjusi Latvija pradėjo krauti į savo kraitelę pirmuosius Pekino olimpinius medalius. Rogučių mišrios komandinės estafetės rungtyje ketvirtadienį Latvija iškovojo bronzą.

Martinas Botas ir Robertas Plume padėjo Latvijos komandai laimėti bronzą.  <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Martinas Botas ir Robertas Plume padėjo Latvijos komandai laimėti bronzą.  <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-10 16:49, atnaujinta 2022-02-10 16:55

Elizos Tirumos, Kristerio Apariodo, Martino Boto ir Roberto Plume suburta komanda bendrai distanciją įveikė per 3 min. 04.354 sek. ir finišavo trečia.

Latvius bandė iš trečiosios vietos išstumti Rusijos olimpinio komiteto atstovai, tačiau paskutiniame dviviečių rogučių važiavime rusai liko šešti ir galiausiai parodė rezultatą 3 min. 04.667 sek.

Sėkmingiausiai sekėsi startuoti K.Apariodui, kuris vyrų rogučių varžybų etape užėmė trečiąją vietą, o moterų ir dviviečių rogučių rungtyje latviai abukart buvo penkti.

Auksas atiteko Vokietijos ketvertui: Natalie Geisenberger, Johannesui Ludwigui, Tobiasui Wendlui ir Tobiasui Arltui, kurie nuotolį įveikė per 3 min. 03.486 sek., sidabras – austrams Madeleine Egle, Wolfgangui Kindliui, Thomasui Steu ir Lorenzui Kolleriui – 3 min. 03.486 sek.

Dėl medalių kovojo 14 pasaulio rinktinių. Pirmąkart rengtose 2014 metais mišriose komandinėse estafetėse latviai taip pat buv treti, o po ketverių metų Pjongčange – šešti. 

Tai buvo paskutinioji rogučių varžybų rungtis, o visose jose pergales šventė Vokietijos sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.