EUROLYGA 2023

Pirmavusi Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė neatsilaikė ir prieš Ukrainą

Lietuvos jaunių iki 18 metų ledo ritulio rinktinei nepavyko sėkmingai užbaigti keturių šalių turnyro Elektrėnuose. Mūsų šalies atstovai šeštadienį paskutinėse turnyro rungtynėse 1:4 pralaimėjo svečiams iš Ukrainos.

 Lietuviai pralaimėjo 1:4.<br>hockey.lt nuotr. 
 Lietuviai pralaimėjo 1:4.<br>hockey.lt nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-12 18:12, atnaujinta 2022-02-12 18:14

Per tris dienas trukusį turnyrą lietuviai liko be pergalių: iš pradžių 2:4 nusileista Lenkijai, o vėliau 1:3 pralaimėta Estijos atstovams.

Pirmajame šių komandų rungtynių kėlinyje sėkmingai žaidė abi gynybos grandys, neleisdamos oponentams susikurti rimtų progų prie savo vartų. Kur kas sėkmingiau atakas abi ekipos kūrė antrajame kėlinyje: jame iš pradžių itin aktyviai atakose žaidė ukrainiečiai, o vėliau lietuviai surengė pavojingą išpuolį, kurio smaigalyje atsidūręs Paulius Grybauskas tikslo pasiekti nesugebėjo.

Pirmąjį rungtynių įvartį antrajame kėlinyje pelnė lietuviai, kai Titas Krakauskas metimu iš arti realizavo kiekybinį pranašumą (31:46, rez. perd. Benas Andrejauskas, Matas Čyvas). Tiesa, ilgai džiaugtis pranašumu mūsų šalies atstovai negalėjo: iš pradžių daugumą tiksliu metimu iš toli realizavęs Oleksejus Dachnovskis rezultatą išlygino, o dar antrajame kėlinyje Klymentijus Lysakas išvedė savo rinktinę į priekį.

Trečiajame kėlinyje daugumos metu lietuviai turėjo puikią progą rezultatą išlyginti, bet baudinį uždirbusių mūsų šalies atstovų mėginimas buvo nesėkmingas – P. Grybauskui nepavyko pataikyti į vartus. Tuo metu oponentai savųjų progų neišvaistė ir pelnė dar du greitus įvarčius, po kurių jie džiaugėsi pergale 4:1. Ukrainiečių gretose trečiajame kėlinyje pasižymėjo Maksymas Kolinko ir Arsenijus Kiseliovas.

Kitose šios dienos turnyro rungtynėse Estija po baudinių serijos 3:2 nugalėjo Lenkijos rinktinę. Tai lėmė, kad turnyre triumfavo ukrainiečiai, už nugaros palikdami Estijos, Lenkijos ir Lietuvos jaunių ekipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.