EUROLYGA 2023

Kinijai – vis daugiau kaltinimų: sportininkai ėmė piktintis dėl teisėjų sprendimų

Pekino olimpinėse žaidynėse jau ėmė kauptis ginčytinų sprendimų Kinijos naudai debesys. Pirmieji klaustukai pakibo virš greitojo čiuožimo takų.

 Abejotini teisėjų sprendimai olimpinėse žaidynėse Kinijai atnešė du medalius<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Abejotini teisėjų sprendimai olimpinėse žaidynėse Kinijai atnešė du medalius<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2022, 9:56 PM

Greitojo čiuožimo trumpuoju taku varžyboes keli kvestionuotini teisėjų sprendimai padėjo kinų atletams žengti į sekantį etapą ar net iškovoti medalius, o kai kurie sportininkai jau pradėjo abejoti teisėjų nešališkumu.

Apie tai po šeštadienį vykusių mišrių komandinių varžybų prabilo Pietų Korėjos čiuožėjas Kwak Yoon-gy. Pusfinalyje Kinija pateko į kitą etapą tik po to, kai buvo diskvalifikuotos JAV ir Rusijos olimpinio komiteto (ROC) komandos, kurios finišavo greičiau už olimpiados šeimininkus. Po vaizdo peržiūros ROC susilaukė baudos už „kliūčių sukėlimą“, o JAV buvo nubausta už „blokavimą“.

Į finalą patekusi Kinijos rinktinė sugebėjo laimėti aukso medalius.

„Žvelgiant į tai, kaip Kinija iškovojo aukso medalius, jaučiausi labai blogai, nes mano jaunesni komandos draugai turėjo į tai žiūrėti. Pagalvojau sau: „Ar tikrai viskas yra tik dėl to aukso medalio laimėjimo?“ Viskas atrodė labai tuščia“, – kalbėjo K.Yoon-gy.

Pietų Korėjos atstovas taip pat svarstė, ar rezultatas būtų buvęs toks pats, jeigu žaidynės nevyktų Kinijoje.

„Pamasčiau, o kas, jeigu mes būtume atsidūrę nukentėjusių pusėje. Svarsčiau, kaip būtų buvę liūdna ir pikta, jeigu mes būtume to dalimi“, – savo nuomonė dalinosi čiuožėjas.

Praėjus kelioms dienoms dar vienas abejotinas sprendimas buvo priimtas 1000 metrų greitojo čiuožimo finale, kuriame rungėsi trys Kinijos ir du Vengrijos sportininkai, kuriame ir vėl likimus sprendė vaizdo peržiūrą.

Dėl sulūžusios pačiūžų geležtės lenktynės pakrypo keistu keliu, padovanojusiu chaotišką pabaigą. Lenktynių pabaigoje vyko įtempta kova tarp vengro Shaolin Sandor Liu ir kino Ren Ziwei.

Į paskutinį posūkį sportininkai čiuožė vienas šalia kito, į kurį abu atletai skriejo ištiestomis kojomis, bandydami kuo mažesniu kampu įčiuožti į lemiamą tiesiąją. Shaolin Sandor Liu nukrito ant ledo ir atsitrenkė į sieną, tačiau finišo liniją sportininkas kirto keliomis milisekundėmis greičiau už savo varžovą.

Ir tuomet vėl buvo pasitelkta vaizdo peržiūros pagalba. Teisėjai vengrui skyrė dvi nuobaudas – vieną už juostos pakeitimą, dėl kurio įvyko kontaktas su varžovu, o antrą už tai, kad kaire ranka trukdė savo varžovui paskutiniajame posūkyje. Tačiau Ren Ziwei nebuvo nubaustas, nors šis abejomis rankomis sugriebė Vengrijos atstovą ir šį nustūmė.

Teisėjų nuosprendis – geltona kortelė ir diskvalifikacija Shaolin Sandor Liu, kuri leido Ren Ziwei iškovoti aukso medalį, o sidabras atiteko kitam kinui Li Wenlong.

Bronzos medalis atiteko Shaolin Sandor Liu broliui – vengrui Liu Shaonag. Kalbėdamas su žiniasklaida, medalį laimėjęs vengras teigė, jog broliui po lenktynių pasakė, kad juo didžiuojasi ir kad tokie dalykai greitojo čiuožimo takuose nutinka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.