EUROLYGA 2023

Vaizdas iš Pekino žaidynių – kritikos epicentre: kinų sportininkė kaltinama sukčiavimu

Pekine vykstančiose olimpinėse žaidynėse greitojo čiuožimo trumpojoje trasoje kritikos strėlės ir vėl skrieja į kinų sportininkus. Šįkart 28-erių atletė Fan Kexin kaltinama sukčiavimu.

 Sukčiauti bandžiusi kinė nukentėjo pati<br> CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
 Sukčiauti bandžiusi kinė nukentėjo pati<br> CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-14 18:40

Populiariausiame pasaulio forume „Reddit“, vienas vartotojas pasidalino įrašu, kuriame užfiksuotas negarbingas Kinijos sportininkės elgesys.

500 metrų moterų lenktynių ketvirtfinalyje, Fan Kexin vydamasi savo varžovę nustūmė ritulį, žymintį trasos ribas, į Kanados sportininkę Alyson Charles, kuri praradusi pusiausvyrą krito ant ledo.

Tiesa, lazda turi du galus. Atlikdama tokį veiksmą kinė pati nesugebėjo išsilaikyti ant ledo ir taip pat krito ant ledo. Nors Fan Kexin ir sugebėjo vėliau aplenkti A.Charles, į pusfinalį pateko būtent kanadietė, nes prieš kritimą ji buvo antroje vietoje.

Visgi, šioje situacijoje nukentėjo kita kanadietė – Florence Brunelle. Kaip praneša „The Independent“, F.Brunelle buvo diskvalifikuota už A.Charles ir Fan Kexin nustūmimą nuo trasos.

Jau įvykusiame finale aukso medaliu pasidabino italė Arianna Fontana, sidabras atiteko nyderlandei Suzanne Schulting, o bronzos medaliu džiaugėsi kanadietė Kim Boutin.

Incidento vaizdo įrašą galite pamatyti čia.

Tai nėra pirmas kartas olimpinėse žaidynėse, kai Fan Kexin papuola į diskutuotinas situacijas. 2018 metų žaidynėse Pjongčange kinės komanda buvo diskvalifikuota 3000 metrų lenktynių finale po to, kai ji užblokavo Pietų Korėjos atstovę.

„Esame palaiminti, kad kitos olimpinės žaidynės vyks Pekine. Pekino žaidynės bent jau bus sąžiningos“, – tuomet nepatenkintai kalbėjo Fan Kexin komandos draugė Zhou Yang.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.