EUROLYGA 2023

Ant olimpinio ledo sugrįžusi K. Valijeva pasirodyme klaidų neišvengė, tačiau į kovą dėl medalių žengia iš pirmosios vietos Dominavo rusės ir japonės

Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse ir vėl pasirodė daugiausiai aptarinėjama Rusijos olimpinio komiteto (ROC) dailiojo čiuožimo atletė, 15-metė Kamila Valijeva.

 K. Valijeva.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K. Valijeva.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 4:01 PM, atnaujinta Feb 15, 2022, 4:37 PM

Rusės organizme buvo rasta draudžiamos medžiagos, tačiau Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) leido sportininkei startuoti moterų dailiojo čiuožimo trumpojoje programoje.

Jau apšilimo metu K.Valijeva sulaukė gausybės ovacijų iš arenoje susirinkusių žiūrovų.

Pagal Kirilo Richterio kūrinį „In Memoriam“ ant ledo sugrįžusi ROC atstovė savo pasirodymą pradėjo klaida. Po pirmojo, trigubo „Axel“ šuolio rusė vos išsilaikė ant ledo, tačiau nepaisant neidealios pradžios, likęs pasirodymas buvo tiesiog nepriekaištingas.

Už techninį šokio išpildymą rusė gavo 44,51 taškus, už jo pristatymą sulaukė 37,65 taškus ir iš viso su 82,16 taškais užėmė pirmąją vietą.

Už K.Valijevos nugaros rikiavosi ROC ir Japonijos sportininkės. Antroje vietoje su 80,20 taškų liko Ana Ščerbakova, trečiąją poziciją užėmė 79,84 taškus surinkusi Kaori Sakamoto.

Ketvirtąja vieta tenkinosi 74,60 taškus surinkusi rusė Aleksandra Trusova, japonė Wakaba Higuchi su 73,51 tašku užėmė penktąją vietą.

Ketvirtadienį įvyks laisvoji programa, kurioje čiuožėjos varžysis dėl medalių. Į laisvąją programą pateko 24 geriausiai pasirodžiusios sportininkės iš 30.

Dopingo skandale atsidūrusi 15-metė rusė pateikė savo versiją apie tai, kaip jos organizme galėjo atsirasti draudžiamų preparatų. Pasak K.Valijevos, ji netyčia išgėrė senelio širdies vaistus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.