EUROLYGA 2023

B. Petreikis buvo rezultatyviausias rungtynėse su Bundeslygos lyderiais

Stipriausiame nacionaliniame Europos šalių rankinio čempionate – Vokietijos Bundeslygoje rezultatyvumu blykstelėjo Lietuvos rinktinės rankininkas Benas Petreikis. „N-Lubbecke“ klube rungtyniaujantis B. Petreikis rungtynėse su „Magdeburg“ komanda įmetė 6 įvarčius ir tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėju. Šį sezoną B. Petreikis per 19 rungtynių surinko 53 įvarčius ir yra trečias pagal rezultatyvumą savo komandoje.

 Benas Petreikis<br>„N-Lubbecke“ klubo nuotrauka
 Benas Petreikis<br>„N-Lubbecke“ klubo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 2:55 PM

Rezultatyvus lietuvio žaidimas neišgelbėjo jo komandos nuo pralaimėjimo Bundeslygos lyderiams „Magdeburg“ rankininkams rezultatu 20:30. Jau šeštą iš eilės pralaimėjimą patyrusi Bundeslygos naujokė „N-Lubbecke“ komanda 18 komandų turnyre užima 15 vietą.

Su čempionato lyderiais teko rungtyniauti ir Prancūzijos lygoje žaidžiančiam Lukui Simėnui. „Istres“ komandai atstovaujantis L. Simėnas į „Paris Saint Germain“ komandos vartus įmetė 3 įvarčius, bet jo ekipa namuose pralaimėjo 28:37. „Istres“ užima 14 vietą tarp 16 komandų. Pirmaujantys PSG rankininkai iškovojo visas 16 pergalių.

Prancūzijos čempionato rungtynės tarp „Chambery“ komandos, kurioje rungtyniauja Gerdas Babarskas ir „Toulouse“ buvo atidėtos.

Ispanijos čempionate Leono „Ademar“ klubas su Žanu Gabrielium Virbausku namuose po atkaklios kovos minimaliu skirtumu 20:21 pralaimėjo Santandero „Sinfin“ komandai. Ž. G. Virbauskas pelnė 1 įvartį. 16 komandų turnyre „Ademar“ nukrito į 14 vietą.

Vengrijos pirmenybėse rezultatyvus Rolando Bernatonio žaidimas padėjo „Eger“ komandai nutraukti šešių pralaimėjimą seriją ir pakilti iš turnyrinės lentelės dugno. „Eger“ rankininkai išvykoje 23:22 palaužė „Dabas“ ekipą. R. Bernatonis pelnė 5 įvarčius ir nugalėtojų gretose buvo rezultatyviausias. „Eger“ komanda pakilo į priešpaskutinę 13 vietą.

Lietuvos rinktinės trenerio Gintaro Savukyno treniruojamas Ukrainos lygos lyderis Zaporožės „Motor“ namuose net 45:22 sutriuškino artimiausius persekiotojus „Donbas“ rankininkus. Aidenas Malašinskas prie pergalės pridėjo 3 įvarčius. Jonas Truchanovičius dėl traumos šį sezoną jau nepadės „Motor“ komandai.

Rusijos čempionate Taganrogo „Donskyje kazaki“ komanda, kurioje žaidžia Deividas Virbauskas, savo aikštelėje 26:35 pralaimėjo lyderiui Čechovo „Medvedi“ klubui. D. Virbauskas pelnė 6 įvarčius ir savo komandoje buvo tarp rezultatyviausių. „Donskyje kazaki“ užima 4 vietą.

Islandijos lygoje sėkmingas Lietuvos rinktinės vartininko Viliaus Rašimo žaidimas neišgelbėjo „Selfoss“ komandos nuo pralaimėjimo namuose 27:30 vienam iš čempionato lyderių „Haukar“ klubui. V. Rašimas atrėmė net 19 varžovų metimų, iš jų du 7 metrų baudinius. Pergalę iškovojo Hafnarfjorduro FH komanda su Gyčiu Šmantausku. FH svečiuose 29:26 įveikė Reikjaviko „Vikingur“. G. Šmantauskas pelnė 1 įvartį.

Vokietijos antrojoje Bundeslygoje rezultatyviu žaidimu išsiskyrė Mindaugas Dumčius, o jo atstovaujama „Elbflorenz“ komanda svečiuose sužaidė lygiosiomis 28:28 su „Emsdetten“. M. Dumčius pelnė 7 įvarčius ir savo komandoje buvo rezultatyviausias. Šį sezoną per 20 rungtynių M. Dumčius surinko 65 įvarčius ir „Elbflorenz“ gretose yra trečias pagal rezultatyvumą. Kitose antrosios Bundeslygos rungtynėse susitiko du lietuviai. „Grosswallstadt“ ekipa su Povilu Babarsku namuose 30:29 įveikė „Coburg“ komandą su Luku Juškėnu. Lietuviai įvarčiais nepasižymėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.