EUROLYGA 2023

Neįtikėtina situacija – auksą vyrų biatlono estafetėje jau turėję rusai patyrė fiasko Lietuva estafetėje užėmė 14-ąją vietą

Pekino olimpiadoje antradienį vyko vyrų biatlono estafetė 4x7,5 km, kurioje startavo 21 geriausios ekipos. Tarp jų buvo ir pirmąkart dalyvavusi mūsų šalies komanda, kuri galiausiai užėmė 14-ąją vietą, nepataikiusi į taikinius 11 kartų, tačiau išvengusi baudos ratų, o nuo čempionų norvegų atsilikę 5 min. 47 sek. Ypač nepasisekė rusams, kurie jau kišenėje turėjo auksą, tačiau paskutiniame šaudymo etape medalį tiesiog „sušaudė“ ir liko tik su bronza.

Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Vytautas Strolia<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-02-15 08:23, atnaujinta 2022-02-15 11:56

Lietuvos biatlonininkų ketvertui estafetėje atstovavo trečiose olimpinėse žaidynėse kovojantys Vytautas Strolia bei Tomas Kaukėnas ir debiutantai Karolis Dombrovskis bei Linas Banys.

Pirmasis čiuožė T.Kaukėnas, kuris nepataikė į du taikinius ir todėl turėjo pasinaudoti dar dviem iš keturių turimų papildomų šovinių. Lietuva iškart nuo varžovų atsiliko 39 sek., o perduodant estafetę tas skirtumas paaugo iki 1 min. 29 sek.

Estafetę Tomas perdavė V.Stroliai, kuris antrame šaudymo ruože stovint vos neturėjo čiuožti papildomų ratų – nepataikė į tris taikinius ir tik su papildomais šoviniais juos „uždarė“.

Tuomet Lietuva įsitaisė 14-oje pozicijoje ir išliko joje po trečio etapo, kai čiuožė Karolis Dombrovskis. Jis šaudė sėkmingiausiai, nepataikęs vos į vieną taikinį.

Ketvirtame etape Lietuvai atstovavo L.Banys, jis buvo net pakilęs į 13-ąją poziciją, tačiau prieš finišą amerikiečiai atsiėmė šią vietą. Tad Lietuva liko 14-oje pozicijoje.

Čempionais tapo norvegai, kurie tragiškai pradėjo lenktynes: po pirmojo etapo Sturla Laegreidas norėjo rautis plaukus, nes ne tik panaudojo tris papildomus šovinius, bet ir turėjo įveikti papildomą 150 metrų baudos ratą. Norvegai atsiliko nuo lyderės Rusijos 2 min.

O pastarosios komandos nariai idealiai šaudė ir šliuožė bei jau svajojo apie auksą. Tačiau iki ketvirto etapo paskutiniojo šaudymo stovint.

Daugiau kaip 40 sek. prieš kitus varžovus šaudykloje persvarą turėjęs Eduardas Latypovas sugebėjo nepataikyti į pirmus keturis taikinius, naudojosi dar papildomais trimis šoviniais, tačiau suko du baudos ratus.

Tuo tarpu į nugarą kvėpavęs norvegas Vetle Chistiansenas nė karto nesuklydo ir išsiveržė į priekį bei savo ekipai „atvežė“ auksą.

Antri liko taip pat rusus aplenkę prancūzai, nuo norvegų atsilikę 27,4 sek. Rusai finišą kito po jų atsilikę 17 sek.

Varžybų nebaigė 3 rinktinės – čekai, belgai ir slovakai, nes lyderiai lenkė visu ratu.

Iki šiol olimpinėse estafetės varžybose lietuviai dalyvavo tik sykį, bet tai buvo mišrių komandų lenktynės – 2018 m. Pjongčange Dianai Rasimovičiūtei, Natalijai Kočerginai, V.Stroliai ir T.Kaukėnui atiteko 19 vieta.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.