EUROLYGA 2023

Olimpinis antradienis: Lietuvos biatlonininkų laukia dar nepatirtas išbandymas

Lietuvos biatlonininkai pasirodymą Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse baigs estafetės 4×7,5 km varžybomis, kuriose startuos 20 stipriausių planetos rinktinių. Lietuviai į šias lenktynes pateko pirmą kartą istorijoje.

Lietuvos biatlonininkai stos į kovą olimpinėje estafetėje.<br>LTOK nuotr. koliažas.
Lietuvos biatlonininkai stos į kovą olimpinėje estafetėje.<br>LTOK nuotr. koliažas.
V.Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
V.Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
V.Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
V.Strolia.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 15, 2022, 6:09 AM

8.30 val. Lietuvos laiku startuosiančiose varžybose mūsų šaliai atstovaus jau trečiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantys Vytautas Strolia, Tomas Kaukėnas bei olimpiniai debiutantai Karolis Dombrovskis ir Linas Banys.

„Tai – istorinis įvykis. Olimpinėse žaidynėse dar neturėjome tokios patirties. Bet neabejoju, kad bus labai įdomu. Nes estafetės varžybose pasijaučia tikra komandos dvasia. Kai startuoji vienas, tai individualiai ruošiesi ir net komandos draugai tuo metu yra konkurentai. O kai vyksta komandų varžybos, labai išgyveni dėl kiekvieno, labai nori, kad kiekvienam pasisektų“, – teigė jau trečiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis T.Kaukėnas.

Estafetė mūsų šalies sportininkams bus proga atsitiesti po asmeninių varžybų, kuriose nei vienas nebuvo patenkintas savo pasirodymu. Net ir 21 vietą asmeninėse lenktynėse užėmęs ir kol kas aukščiausiai iš lietuvių šiose žaidynėse pakilęs V.Strolia.

„Tikiuosi, kad visiems estafetėje pasiseks ir turėsime puikų rezultatą. Ir galėsime džiaugtis ne tik tuo, kad turime estafetės komandą olimpinėse žaidynėse, kas jau yra istorinis įvykis, bet ir istoriniu rezultatu“, – ryžtingai buvo nusiteikęs olimpinių žaidynių debiutantas L.Banys.

Kitam pirmą kartą olimpiečio duonos ragaujančiam Lietuvos biatlonininkui K.Dombrovskiui Kinijoje teko pakovoti ir su peršalimu, kuris jį užklupo prieš sprinto lenktynes.

„Buvo net minčių pasitaupyti svarbiausioms varžyboms – estafetei“, – atskleidė atletas, galiausiai startavęs sprinte.

Kova dėl 20 bilietų į Pekino žaidynes truko net pusantro sezono. Galutinis stipriausių rinktinių sąrašas paaiškėjo tik šių metų sausį. Lietuva jame užėmė 16 vietą.

Iki šiol olimpinėse estafetės varžybose lietuviai dalyvavo tik sykį, bet tai buvo mišrių komandų lenktynės – 2018 m. Pjongčange Dianai Rasimovičiūtei, Natalijai Kočerginai, V.Stroliai ir T.Kaukėnui atiteko 19 vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.