EUROLYGA 2023

Rungties favoritu laikytas norvegas viltis laimėti olimpiadą palaidojo čiuoždamas priešinga trasos puse

Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse norvegas Jarlas Magnusas Riiberis vėjais paleido šansą laimėti aukso medalį Šiaurės dvikovės varžybose.

 J. M. Riiberis<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J. M. Riiberis<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2022, 8:35 PM

Norvegas individualioje didelio tramplino, 10 km slidinėjimo rungtyje turėjo sukaupęs 44 sekundžių pranašumą, tačiau lemiamoje atkarpoje sportininkas čiuožė... priešinga puse.

Supratęs, kad lenktyniauja čiuoždamas į priešingą pusę norvegas nedelsdamas apsisuko.

Visgi, 24-erių sportininkas susiprato per vėlai ir finišavo tik su 8 rezultatu, nuo lyderių atsilikęs 40 sekundžių. Daugiausiai iš to laimėjo jo tėvynainiai – Jorgenas Graabakas ir Jensas Luras Oftebro, kurie pasipuošė atitinkamai aukso ir sidabro medaliais.

Norvegas persvarą susikaupė šuolio su slidėmis metu, kai užfiksavo geriausią rezultatą nušokęs 142 metrus ir už tai gavęs 139,8 taškus.

J.M.Riiberis negalėjo turėti pakankamai treniruočių, nes mėnesio pradžioje buvo užsikrėtęs koronavirusu ir turėjo būti užsidaręs karantine.

Norvegas buvo laikomas favoritu laimėti aukso medalį, mat sportininkas laimėjo net 21 iš 24 paskutinių didelio tramplino turnyrų, įskaitant 5 pastaruosius.

J.M.Riiberis po rungtynių teigė, kad po klaidos dar galėjo varžytis dėl bronzos medalio, tačiau suprato, jog aukso medalio nelaimės.

„Nesijaučiau pilnai pasirengęs fiziškai. Galbūt aš dar galėjau kovoti dėl bronzos, bet nemanau, kad auksas buvo jau pasiekiamas“, – po rungtynių kalbėjo sportininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.