EUROLYGA 2023

Žiemos olimpiada baigėsi – kaip ir tikėtasi, daugiausiai medalių susižėrė norvegai

Nuo vasario 4 dienos trūkusios žiemos olimpinės žaidynės baigėsi, о šalys pagaliau gali lygiuotis viena su kita savo pasiekimais.

 Žiemos olimpiada baigėsi – kaip ir tikėtasi, daugiau medalių susižėrė norvegai<br> AP/Scanpix nuotr.
 Žiemos olimpiada baigėsi – kaip ir tikėtasi, daugiau medalių susižėrė norvegai<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2022, 12:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2022, 1:10 PM

Geriausiai ir vėl pasirodė Norvegijos sportininkai. Norvegai iškovojo net 16 aukso medalių, o prie jų pridėjo 8 sidabro ir 13 bronzos apdovanojimų.

Antroje vietoje liko Vokietijos delegacija iškovojusi 4 aukso medaliais mažiau. Vokiečiai taip pat laimėjo 10 sidabro ir 5 bronzos medalius.

Žaidynių šeimininkė Kinija dideliu kiekiu medalių nepasižymėjo, tačiau net 9 aukso medalius iškovoję kinai galutinėje rikiuotėje liko trečioje vietoje. Žaidynių šeimininkai iškovojo papildomus 4 sidabro ir 2 bronzos medalius.

Ketvirti liko amerikiečiai. JAV delegacija džiaugėsi 8 aukso medaliais, o net 10 kartų amerikiečiai turėjo tenkintis sidabro medaliais. JAV delegacija taip pat iškovojo 7 bronzos apdovanojimus.

Pirmąjį penketuką užbaigė Švedijos delegaciją iškovojusi 8 aukso medalius, o prie jų pridėjusi po 5 sidabro ir bronzos medalius. Vieta žemiau likę nyderlandai už švedus laimėjo tik vienu bronzos medaliu mažiau.

Septintoje vietoje likę austrai džiaugėsi 7 auksiniais medaliais, tiek pat iškovojo ir sidabrinių apdovanojimų. Austrijos delegacija taip pat laimėjo 4 bronzos medalius. Aštunti su 7 aukso medaliais liko šveicarai. Šveicarijos komanda taip pat laimėjo 2 sidabro ir 5 bronzos medalius.

Antri pagal medalių gausą, tačiau tik devinti pagal oficialią rikiuotę. Rusijos olimpinis komitetas (ROC) laimėjo 6 aukso apdovanojimus, tačiau susižėrė net 12 sidabrinių ir 14 bronzinių medalių.

Dešimtoje vietoje liko Prancūzija. Prancūzai iškovojo 5 aukso medalius, 7 sidabro ir 2 bronzos.

Paskutines tris vietas (27-29) užėmė po vieną bronzos medalį iškovojusios Lietuvai artimos šalys – Latvija, Estija ir Lenkija. Tiesa, nei latvių, nei lenkų toks pasiekimas džiuginti neturėtų.

Latviai nors ir iškovojo tą patį bronzos medalį kaip ir praėjusiose žaidynėse neslėpė noro laimėti daugiau, o lenkai Pietų Korėjoje vykusiose žaidynėse džiaugėsi ne tik bronziniu, bet ir auksiniu medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.