EUROLYGA 2023

Lenkija rengiasi priimti 2023 metų Europos žaidynes: išlaidas mažina iki 100 mln. zlotų

2023 metų vasarą Lenkijoje bus surengtos trečiosios Europos žaidynės. Jos vyks Krokuvoje bei Mažosios Lenkijos vaivadijoje birželio 21 – liepos 2 dienomis.

Antrosios Europos žaidynės vyko 2019 metais Minske.<br>M.Krukausko nuotr.
Antrosios Europos žaidynės vyko 2019 metais Minske.<br>M.Krukausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2022, 11:24 AM

Pradinė žaidynių veiklos sąnaudų sąmata buvo 400 mln. zlotų (88,5 mln. eurų), bet dabar Krokuva ir Mažoji Lenkija paskelbė, kad išlaidos neviršys 100 mln. zlotų (22,1 mln. eurų).

Šiomis dienomis sudaryta 2023 m. Europos žaidynių koordinavimo komandą, kuri bendradarbiaus su organizaciniu komitetu.

Naujoji koordinavimo komanda bus atsakinga už miesto veiklą Krokuvoje, susijusią su žaidynėmis, įskaitant sirgalių aptarnavimą, visuomenės saugumą ir investicijas į sporto infrastruktūrą.

Pagal ketinimų protokolą, kurį pasirašė Lenkijos sporto ir turizmo ministras Kamilas Bortniczukas, Vyriausybė numato padengti 50 procentų žaidynių išlaidų, o Krokuva ir Mažoji Lenkija – po 25 procentus.

Žaidynių rengimo sutartis su Europos olimpiniais komitetais dar nepasirašyta nepaisant to, kad Krokuva ir Mažoji Lenkija buvo paskelbtos žaidynių šeimininkėmis 2019 metais. Kitų kandidatūrų tiesiog nebuvo.

Tikimasi, kad Krokuva finansiškai prisidės prie organizacinio komiteto, kai gaus finansines garantijas iš vyriausybės ir pasirašys miesto priimančiojo miesto sutartį.

Pasak „Dziennik Polski“, Lenkijos vyriausybė sutiko skirti iki 160 mln. zlotų (35,4 mln. eurų) organizacinio komiteto veiklos išlaidoms padengti.

Iki žaidynių Krokuvoje bus baigta baidarių trasos ir 3x3 krepšinio aikštelių statyba, taip pat bus atnaujintas Henryko Reymano stadionas, kuriame vyks atidarymo ceremonija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.