EUROLYGA 2023

J. Šiugždinienė: sieksime bendros visų ES sporto ministrų pozicijos dėl Rusijos ir Baltarusijos

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė penktadienį nuotoliniu būdu susitiko su Lenkijos sporto ir turizmo ministru Kamiliu Bortničuku.

Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Jurgita Šiugždinienė<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2022, 4:33 PM

Ministrai aptarė galimas sankcijas Rusijai sporto srityje ir bendradarbiavimo su Rusija sporto srityje apribojimus, parengiant bendrą ES sporto ministrų atsaką į Rusijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu.

Prieš tai Lenkijos ministro siųstame laiške raginama ES šalims siekti atšaukti suteiktą teisę organizuoti tarptautinius sporto renginius Rusijoje ir, bendradarbiaujant su nacionalinėmis sporto federacijomis, spręsti dėl ES šalių sportininkų nedalyvavimo Rusijoje organizuojamuose sporto renginiuose.

„Pritariu, kad turi būtų aiški žinutė Rusijai dėl ES tvirtos pozicijos, smerkiančios Rusijos veiksmus Ukrainos atžvilgiu ir išreiškianti solidarumą su Ukraina. Taip pat pasiūliau sankcijas taikyti ir Baltarusijai, iš kurios taip pat vykdoma agresija prieš Ukrainą“, – sakė J.Šiugždinienė.

ES sporto ministrai ketina kreiptis ir į tarptautines federacijas ir organizacijas dėl ES šalių sportininkų nedalyvavimo Rusijoje organizuojamuose renginiuose.

Jau vakar J.Šiugždinienė paragino visus Lietuvos sportininkus ir komandas nutraukti visus ryšius su Rusija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.