EUROLYGA 2023

Lietuvos badmintono federacijoje – vadovybės pokyčiai

Keičiasi vadovybė Lietuvos badmintono federacijoje: šiandien vykusios visuotinės konferencijos metu apie atsistatydinimą pranešė federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas, o kiek anksčiau apie veiklos federacijoje stabdymą informavo Trenerių tarybos pirmininkas, olimpietis Kęstutis Navickas.

Kęstutis Navickas ir Aurimas Kamantauskas.<br>LBF nuotr.
Kęstutis Navickas ir Aurimas Kamantauskas.<br>LBF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2022, 11:58 AM

Pastaruosius pusantrų metų Lietuvos badmintono federacijai vadovavęs A. Kamantauskas nusprendė atsitraukti nuo aktyvios veiklos federacijoje ir grįžti į renginių organizavimo verslą – jis yra renginių organizavimo įmonės „Rekūrai“ įkūrėjas. Tuo tarpu K. Navickas tęsia tarptautinę badmintono trenerio karjerą: jis priėmė vienos iš pirmaujančių Europos badmintono federacijų pasiūlymą dirbti su vienais talentingiausių pasaulio badmintono žaidėjų.

Į sportą iš renginių organizavimo verslo atėjęs A. Kamantauskas atnešė į Lietuvos badmintoną naują požiūrį ir didelį kokybinį proveržį: dirbdami vienoje komandoje kartu su K. Navicku jie pasiekė įspūdingų rezultatų.

„Tai buvo itin intensyvus laikotarpis mano gyvenime, kurio metu pavyko neatlygintinai padaryti daug ryškių, didelių ir efektyvių pokyčių. Ypač džiugina, kad badmintono populiarumas pradėjo sparčiai augti: išsikėlus strateginį tikslą išugdyti naują olimpiečių kartą ir to kryptingai siekiant, visoje Lietuvoje ėmė daugėti badmintoną žaidžiančių vaikų. Tai buvo pusantrų metų, kai visoje šalyje matėme kylančią badmintono bangą, kaip šis sportas vėl tampa svarbus, matomas ir stoja į vienas gretas kartu su kitomis pagrindinėmis sporto šakomis“, – apžvelgė ligšiolinis Lietuvos badmintono federacijos prezidentas A. Kamantauskas.

Pasak A. Kamantausko, viena svarbiausių užduočių, kurią jis kėlė sau, kaip federacijos vadovui, buvo surasti efektyvius veiklos modelius, kaip padėti federacijai sugeneruoti papildomas pajamas savo veiklai ir taip populiarinti badmintono sportą. Tai ir pavyko pasiekti: pernai federacijos pajamos išaugo net 301 proc. – nuo 103,3 tūkst. Eur 2020 m. iki 311,4 tūkst. Eur 2021 m. Pajamų augimą daugiausiai lėmė per naujas iniciatyvas ir projektus papildomai pritrauktos lėšos.

Kaip vieną sėkmingiausių iniciatyvų jis įvardina projektą „Mano klasė žaidžia badmintoną“, kurio metu buvo surengti badmintono teorijos ir praktikos mokymai pusei šimto kūno kultūros mokytojų, o parodomosiose badmintono pamokose sudalyvavo apie 840 mokinių.

Federacijai taip pat pavyko inicijuoti, kad Lietuvos sporto universitete nuo šių metų rudens būtų atnaujintas badmintono specialistų rengimas, buvo reikšmingai iškelta ir turnyrų organizavimo kartelė – pradėta organizuoti Nacionalinė badmintono lyga, o badmintono naujienos vėl buvo matomos TV, radijuje ir interneto žiniasklaidoje. Kaip sako A. Kamantauskas, per šiuos pusantrų metų buvo padėti svarbūs pamatai tolesniam badmintono spurtui.

„Šiandien priėmiau sprendimą stabdyti savo veiklą Badmintono federacijoje ir grįžti prie savo verslo projektų, kuriems dabar labai reikia mano įsitraukimo, tačiau badmintonas ir toliau išliks labai svarbia mano gyvenimo dalimi – turiu įvairių idėjų, kaip padėti badmintono sportui toliau augti ir vystytis“, – pažymėjo buvęs Lietuvos badmintono federacijos vadovas.

Tuo tarpu federacijoje Trenerių tarybos pirmininko pareigas ėjęs K. Navickas jau kiek anksčiau pranešė atsitraukiantis nuo aktyvios veiklos federacijoje – jis nutarė tęsti tarptautinę trenerio karjerą ir priimti pasiūlymą, kurio sulaukė iš vienos stipriausių badmintono organizacijų Europoje. Daugiau apie šį pokytį K. Navickas planuoja pranešti artimiausiu metu. „Dirbti ir tobulėti tokioje stiprioje tarptautinėje badmintono organizacijoje buvo mano profesinė svajonė, kuri dabar virsta realybe. Tiek būdamas žaidėju, tiek treneriu visada siekiau ir sieksiu tapti geresniu specialistu. Tikiu, kad daugelis mano sukauptos patirties jau grįžo, o ilgalaikėje perspektyvoje dar daugiau sugrįš į Lietuvos badmintoną per mano įkurtos „Navickas Badminton“ akademijos veiklą“, – teigia K. Navickas, kuris iki šiol federacijoje buvo atsakingas už aukšto meistriškumo rinktinių pasirengimo planavimą, darbą su treneriais, tarptautinių turnyrų ir stovyklų planavimą.

„Badmintonui jau užaugo sparnai ir tik nuo mūsų visų priklauso, kaip aukštai mes kilsime“, – kalbėdamas apie pasiektą įdirbtį, pabrėžia K. Navickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.